Bebeluş găsit abandonat lângă un tomberon. Poliţia îi caută părinţii

Încă un bebeluş a fost găsit abandonat pe stradă lângă un tomberon. S-a întâmplat seara trecută la Baia Mare. Micuţul a fost dus la spital pentru îngrijiri, iar oamenii legii îi caută acum părinţii.

05 ian. 2021, 15:33
Bebeluş găsit abandonat lângă un tomberon. Poliţia îi caută părinţii
Bebeluş găsit abandonat lângă un tomberon. Poliţia îi caută părinţii

Un bebeluş de aproximativ 6 luni a fost găsit abandonat pe o bucată de material lângă un tomberon. Femeia care l-a găsit l-a luat acasă, l-a spălat, l-a hrănit şi a anunţat autorităţile la 112.

„În seara zilei de luni, 04 ianuarie, orele 23.22, polițiștii din Baia Mare au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că în jurul orei 21.00, o femeie a găsit abandonat un bebeluș pe o bucată de material pe strada Horea, din municipiu, lângă un tomberon din spatele unui imobil.
Polițiștii ajunși la fața locului au stabilit faptul că apelanta a găsit un bebeluș, l-a dus la domiciliul său, l-a spălat, i-a dat să mănânce, după care a anunțat ambulanța și organele poliție”, a anunţat IPJ Maramureş.

Micuţul a fost transportat la Secţia de Pediatrie a Spitalului Județean Baia Mare pentru investigaţii medicale şi îngrijiri.

Poliţiştii au deschis dosar penal şi îi caută părinţii. Aceştia vor fi cercetaţi pentru rele tratamente aplicate minorului.
De asemenea, în funcție de evoluția stării de sănătate a acestuia și verificările ulterioare, se va stabili dacă este necesară schimbarea încadrării juridice.

Citeşte şi: Mamă la 15 ani, o minoră a născut primul bebeluş din 2021, din Botoşani. Ea a adus pe lume o fetiţă

Cazul bebeluşului abandonat la gunoi în Baia Mare vine la două săptămâni după un alt caz asemănător petrecut la Bucureşti. Înainte de Crăciun, un bebeluș a fost găsit abandonat într-o pungă, pe o stradă din Sectorul 3 al Capitalei. Bebelușul avea semne vitale și a fost preluat de SMURD și transportat la Spitalul Marie Curie. Din fericire, bebeluşul a reușit să supraviețuiască, în ciuda frigului pe care l-a avut de îndurat.

“Este prematur, în jur de 33 de săptămâni. Situaţia lui era foarte critică. Hipotermia, un grad mai jos înseamnă risc de deces foarte mare, doar un singur grad mai jos şi el avea temperatură nemăsurabilă”, a declarat Cătălin Cîrstoveanu, șeful secției ATI Neonatologie a Spitalului Marie Curie.

Bebeluşul găsit în pungă și-a revenit după câteva ore.

Poliţiştii au reuşit să o găsească pe cea care i-a dat viaţă. Femeia care l-a aruncat în stradă are 27 de ani şi mai are trei copii acasă.