Bebeluş născut mort, familia acuză medicii: Au consultat-o, era bine, copilul mișca. Nu trebuia să o lase să sufere atât

Acuzaţii grave la un spital din Botoşani. Părinţii unui bebeluş care s-a născut mort îi învinovăţesc pe medicii care au asistat la naştere. Asta pentru că, spun ei, au lăsat-o pe femeie să se chinuie ore întregi să aducă pruncul pe lume în mod natural şi au intervenit să-i facă cezariană doar când au văzut că lucrurile se complică.

29 apr. 2016, 08:34
Bebeluş născut mort, familia acuză medicii: Au consultat-o, era bine, copilul mișca. Nu trebuia să o lase să sufere atât

Acuzații lansate de familia unei femei din județul Botoșani la adresa medicilor pe mâna cărora pacienta a ajuns pentru a naște. Inițial, s-a încercat nașterea pe cale naturală, dar în cele din urmă s-a intervenit chirurgical, fiind scos un făt mort.

Potrivit stiri.botosani.ro, Mariana Cheptanaru, în vârstă de 41 de ani, din Hudești, ajunsese cu sarcina la termen, o sarcină monitorizată periodic de medic, după cum afirmă rudele. Miercuri dimineață, femeia a început să aibă contracții și a ajuns la Maternitatea din Dorohoi.

„Miercuri dimineață au apucat-o durerile nașterii și a ajuns la Spitalul din Dorohoi. Au ținut-o acolo și au spus că poate naște pe cale naturală, dar nu s-a putut și nici nu au putut să îi facă cezariană pentru că nu aveau anestezist. Pe la ora 23.00 au decis să o trimită la Botoșani. Când a ajuns la Botoșani au pus-o pe masa de operație și nu i-au făcut nimic. Au consultat-o, era bine, copilul mișca, și pe la ora 01.00-02.00 (noaptea de miercuri spre joi, nota red.) au decis, când au văzut că nu poate naște natural, să îi facă cezariană, dar copilul era deja mort. Nici nu au vrut să îl arate, nici măcar nu au vrut să îi spună ce sex are copilul. Nemulțumirea mare a noastră este că nu a fost trimisă din prima la Botoșani să i se facă cezariană, dacă au văzut că nu poate naște trebuiau să o aducă mai repede. Avea apa ruptă, avea contracții, trebuia din prima să îi facă cezariană, nu trebuia să o lase să sufere atât”, a spus Violeta Onofrei, sora femeii.

Rudele sunt decise să facă plângeri și la Poliție și la Colegiul Medicilor, fiind convinse că fătul ar fi trăit dacă se intervenea mai repede cu operația de cezariană, mai ales că pruncul avea patru kilograme, iar vârsta mamei este una înaintată.

Potrivit medicului Angela Țurcanu, directorul medical al Spitalului Mavromati, când a ajuns la Maternitatea din Botoșani femeia a fost imediat consultată și nu existau semne de suferință fetală. Din motive deocamdată necunoscute inima copilului s-a oprit brusc, moment în care s-a decis intervenția chirurgicală.

Citeşte şi> Durere fără margini pentru doi părinţi. Bebeluşul lor A MURIT SUB OCHII MEDICILOR, deşi cu 4 zile înainte era sănătos