Bebeluşii nu vor primi laptele praf gratuit în luna aprilie

Primăria Sectorului 2 anunţă că necesarul de lapte praf aferent lunii aprilie 2013, care ar trebui să fie distribuit începând cu data de 1 aprilie, nu a fost asigurat de către Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, motiv pentru care copiii nu vor primi laptele praf necesar.

28 mart. 2013, 14:10
Bebeluşii nu vor primi laptele praf gratuit în luna aprilie

Autoritatea locală susţine, într-un comunicat, că a făcut toate diligenţele pentru urgentarea procedurilor necesare derulării acestei activităţi de către D.S.P.M.B., însă, în lipsa unui buget aferent, direcţia nu a demarat procedurile de achiziţie a laptelui praf prin licitaţie publică.

Potrivit prevederilor legale, Primăria Sectorului 2 distribuie lapte praf către cei aproximativ 120 de beneficiari/lună, în conformitate cu Legea nr. 321/2001 privind acordarea gratuită de lapte praf pentru copiii cu vârste cuprinse între 0-12 luni, care nu beneficiază de lapte matern.

Pentru beneficiarii domiciliaţi pe raza sectorului 2, Primăria Sectorului 2 a decis ca laptele praf să fie distribuit lunar de la sediul Centrului de Îngrijire şi Găzduire „Neghiniţă” situat în Str. Traian nr. 144, Sector 2, fiind acordat copiilor, pe criterii medicale, conform legislaţiei în vigoare. La nivelul sectorului 2, lapte praf aferent lunii martie a fost asigurat, fiind distribuit în bune condiţii.