BEC: Cristian Popescu Piedone nu poate candida pentru funcţia de consilier

Biroul Electoral al Sectorului 4 i-a anulat, miercuri, candidatura fostului primar al sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, pentru un loc de consilier local.

27 apr. 2016, 06:35
BEC: Cristian Popescu Piedone nu poate candida pentru funcţia de consilier

Cristian Popescu Piedone s-a înscris atât în cursa pentru câştigarea Primăriei Sectorului 4, dar şi pentru un loc de consilier local. Biroul Electoral al Sectorului 4 a considerat însă că nu sunt întrunite condiţiile necesare pentru candidatura la această din urmă funcţie.

Decizia poate fi contestată de candidat în decurs de 48 de ore.

Cristian Popescu Piedone s-a înscris din nou pentru cursa pentru Primăria Sectorului 4 pe listele Partidului Puterii Umaniste, însă deschidea şi lista de consilieri locali ai aceluiaşi partid. Biroul Electoral al Sectorului 4 a constatat însă că aceste semnături strânse pentru lista de consilieri generali au fost stânse în perioada în care Piedone era candidat independent, scrie Digi24.

Marţea trecută, judecătorii au respins candidatura lui Popescu Piedone pe motiv că semnăturile strânse nu erau suficiente, iar acum fostul primar s-a înscris din nou în cursa electorală pentru a deveni edil al Sectorului 4.

Pe de altă parte, la Judecătoria Sectorului 4 se judecă astăzi mai multe contestaţii privind candidatura lui Cristian Popescu Piedone pentru funcţia de primar.

judecătorii analizează contestațiile lui Adrian Golu, tatăl lui Tudor Golu — victimă a incendiului din Colectiv, Eleonora Arjoca, Iancu Eugen Cătălin, Alexandru Constantin Corcău și avocatul Gheorghe Piperea.

Contestațiile vin după ce Piedone și-a depus din nou candidatura, de data aceasta din partea Partidului Puterii Umaniste și nu ca independent, după ce primise o decizie nefavorabilă în instanță.

Pe 19 aprilie, Tribunalul București a admis o contestație a avocatului Gheorghe Piperea și a decis definitiv că Piedone nu mai poate candida pentru un nou mandat, deoarece aproape jumătate din lista depusă la BEC cu 5.076 de susținători conținea nereguli, respectiv faptul că nu erau completate toate rubricile privind sectorul în care susținătorii își au domiciliul sau reședința, vârsta sau cetățenia acestora.

În aceste condiții, Piedone a demarat o nouă campanie pentru strângerea de semnături și a prezentat sâmbătă Biroului Electoral sector 4 liste cu aproape 5.600 de semnături.