BEC: Neconcordanţele apărute pe site, cauzate de caracterul provizoriu al informaţiilor

Neconcordanţele care au apărut pe siteul Biroului Electoral Central, la secţiunea Statistici, au fost cauzate de "caracterul preliminar şi provizoriu" al informaţiilor postate anterior şi au fost remediate, a anunţat vineri purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Central, Iulian Ivan.

10 iun. 2016, 17:06
BEC: Neconcordanţele apărute pe site, cauzate de caracterul provizoriu al informaţiilor

„Eventualele neconcordanţe regăsite pe siteul BEC, la secţiunea Statistici, au fost determinate de caracterul preliminar şi provizoriu al informaţiilor postate anterior. Aceste neconcordanţe au fost remediate, ca urmare a soluţiilor pronunţate de birourile electorale de circumscripţie în soluţionarea contestaţiilor formulate asupra valabilităţii voturilor exprimate, respectiv a identificării şi remedierii în condiţiile legii a unor erori sau necorelări în procesele verbale ale birourilor electorale ale secţiilor de votare”, a declarat Iulian Ivan, purtătorul de cuvânt al BEC, citată de Mediafax.

Precizarea BEC vine în urma unor materiale apărute în presă, potrivit cărora câteva sute de mii de buletine de vot nu ieşeau la socoteală în tabelul BEC cu rezultatele provizorii ale alegerilor locale de la Bucureşti, realizat în programul Excel.