Becali, sunat de Bănicioiu: I-am spus că de oricâţi bani este nevoie, eu plătesc. Să salvăm oamenii

Gigi Becali a declarat, la România TV, că a fost sunat duminică de ministrul Sănătăţii Nicolae Bănicioiu care i-a spus că este "posibil ca săptămâna care vine să li se termine banii". Omul de afaceri i-a spus ministrului că oricât va fi nevoie, el va plăti, astfel încât cei răniţi în incendiul de la clubul Colectiv să fie ajutaţi.

08 nov. 2015, 12:57
Becali, sunat de Bănicioiu: I-am spus că de oricâţi bani este nevoie, eu plătesc. Să salvăm oamenii

Gigi Becali sare în ajutorul victimelor de la clubul Colectiv. Într-o intervenţie la România TV, latifundiarul din Pipera a mărturisit că este dispus să achite cheltuielile pentru tratament şi transport pentru toţi răniţii. Mai mult, Becali spune că a discutat chiar şi cu ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu pentru a ajuta financiar dacă este nevoie.

Am vorbit cu domnul ministru (Nicolae Bănicioiu n.r.) şi mi-a spus: „Domnul Becali dacă o să avem nevoie o să apelăm la dvs.”…că e posibil să se termine banii din cont, nu ştiu ce cont. Şi i-am spus: „Dacă aveţi nevoie, mâine dimineaţă, vă pun un milion, două în cont”. A zis că nu au nevoie acum, dar e posibil ca săptămâna care vine să li se termine banii şi să apeleze la anumite resurse. I-am spus: „Oricâţi bani este nevoie, eu plătesc”. Cu domnul ministru am avut o discuţie la Palat acum două seri şi o discuţie la telefon acum o jumătate de oră. M-a sunat azi (duminică n.r.)şi mi-a spus asa: „Eu nu am spus că nu avem nevoie”… „Păi mi-aţi spus că aveţi tot ce trebuie”… „Am spus că avem tot ce ne trebuie acum, dar nu că nu avem nevoie”… „Aveţi nevoie? Păi dacă aveţi nevoie, spuneţi, şi plătesc”. Voi vreţi să şi plătesc şi să nu se ştie că Becali a plătit. Spuneţi şi cu asta basta, să salvăm oamenii dacă e„, a declarat Gigi Becali.

Citeşte şi INCENDIU COLECTIV. Primăria Capitalei pune la dispoziţie locuri de veci gratuite pentru victimele tragediei

Mai mult, omul de afaceri a precizat că vrea să construiască şi „un spital de mare anvergură”. Becali a spus că a vorbit şi s-a consultat şi cu omul de afaceri Ion Ţiriac despre acest proiect.

Eu lucrez la un proiect de mai multă vreme pentru un spital de mare anvergură în care bogaţii să plătească foarte scump şi săracii să nu plătească deloc. Am şi luat legătura cu anumiţi doctori care sunt în străinătate şi care sunt dispuşi să revină în ţară, să lucreze în ţară. Va fi un spital generalist. Am luat legătura şi cu domnul Ţiriac, am studiat şi cu el anumite lucruri. E posibil să vină şi el în proiectul ăsta. Eu am disponibil 50 milioane de euro. Am vrut să îl iau şi pe el partener să pună şi el 50 de milioane. Oamenii cu care proiectez acest spital mi-au zis să fac un spital mult mai mare, ca el să facă profit şi profitul să fie reinvestit, pentru că pe mine nu ma interesează să câştig niciun ban. Mi-au zis să construiesc ceva de anvergură care să se autofinanţeze şi a zis să fac un spital de 200-300 de milioane ce există în Austria„, a declarat Becali.

Citeşte şi Bănicioiu: Vor pleca în străinătate toţi pacienţii care pot fi transportaţi, indiferent dacă sunt asiguraţi