Belarus anunţă primul deces provocat de CORONAVIRUS. Preşedintele Aleksandr Lukaşenko: „Mergeţi la muncă!”

Aleksandr Lukașenko, președintele bielorus, a anunțat, marți, că un pacient pozitiv la coronavirus a încetat din viață. Este primul deces provocat de pandemia Covid-19 în Belarus, confirmat oficial.

31 mart. 2020, 20:13
Belarus anunţă primul deces provocat de CORONAVIRUS. Preşedintele Aleksandr Lukaşenko: „Mergeţi la muncă!”

Aleksandr Lukașenko a sfătuit populația acestei țări total dependente de Rusia să nu se descurajeze și să continuie să meargă la muncă, pentru a nu se prăbuși economia.

„Oamenii vor muri mai mult din cauza şomajului şi a foametei decât de coronavirus”, a declarat Aleksandr Lukaşenko la o reuniune în capitala Minsk.

Preşedintele Belarusului, Alexandr Lukaşenko, a jucat un meci de hochei în plină epidemie: „Aici nu există virusuri” VIDEO

Aleksandr Lukaşenko conduce această fostă republică sovietică din Europa de Est de un sfert de secol şi doreşte să fie reales pentru un al şaselea mandat ca preşedinte în câteva luni.

Rusia vecină, aliat al Belarus, a acţionat spre declararea stării de urgenţă, cu măsuri de izolare şi carantină impuse în prezent în aproximativ jumătate din regiunile ruse. În condițiile în care numărul de cazuri de coronavirus raportate în Rusia a crescut la peste 2.300 în ultimele săptămâni, doar aproximativ 150 de cazuri au fost anunţate în Belarus.

Luni, guvernul din Belarus a declarat că a efectuat aproximativ 30.000 de teste de coronavirus.