Belgia: Cinci români aduşi în CUŞTI la judecată. De ce se fac vinovaţi acuzaţii

Toată Belgia este cu ochii pe cinci criminali români, a căror proces a început acum. Bărbaţii sunt atât de periculoşi, încât sunt ţinuţi în cuşcă în sala de judecată. Românii l-au ucis patronul unui magazin de bijuterii din Bruxelles, acum 5 ani.

08 sept. 2015, 11:40

Gheorghiţă Lipovanu, Nicolae Samoilă, Florin Manolache, Gheorghe Rezmeriţă şi Dan Dragoş, cu vârste între 30 şi 44 de ani, sunt acuzaţi de jaf şi crimă, comise în vara anului 2010, potrivit România TV.

Cei cinci tâlhari au intrat într-un magazin de bijuterii din Bruxelles, sub pretextul că vor să cumpere aur. Au închis uşa şi l-au snopit în bătaie pe bătrânul proprietar, Dominique Legros, de 60 de ani. Hoţii nu au reuşit să deschidă seiful, aşa că au furat ce au găsit, 3600 de euro din portofelul victimei, şi au fugit.

Citeşte şi Cinci români au jefuit un magazin, în Belgia, după ce l-au bătut pe vânzător cu o bâtă de baseball

Victima a decedat câteva ore mai târziu, din cauza rănilor suferite. Cel care l-a ucis în bătaie pe bătrân a fost şi primul capturat. Gheorghiţă Lipovanu, zis şi nebunul, avea un tatuaj pe gât, iar acest semn l-a dat de gol, fiind surprins de camerele de supraveghere. Dat în urmărire părin Interpol, suspectul, pasionat de karate, a fost arestat de poliţia română, în decembrie 2010.

Potrivit Poliţiei Române, unul dintre acuzaţi, care a fost închis în România, a snopit în bătaie alţi 10 deţinuţi şi a distrus uşa celulei. Acest criminal, expert în arte marţiale, este cel responsabil de loviturile care au provocat moartea lui Dominique Legros, proprietarul magazinului de bijuterii decedat în vara lui 2010.

Extrădat în Belgia în decembrie 2010, românul i-a şocat pe magistraţii belgieni, cărăra le-a spus că este gata să mai ucidă. Violenţa de care a dat dovadă a determinat autorităţile din Brexelles să ia măsuri sporite de siguranţă, inclusiv în tribunal, unde acuzaţii sunt ţinuţi într-o cuşcă. Procesul va dura câteva zile.