BELGIA IRLANDA LIVE VIDEO EURO 2016 3-0. Lukaku şi Witsel, marcatorii „diavolilor”

BELGIA IRLANDA LIVE VIDEO EURO 2016. Naţionala Belgiei a reuşit prima victorie la actualul turneu final, câştigând cu scorul de 3-0 (0-0) disputa de sâmbătă, de la Bordeaux,m cu Irlanda.

18 iun. 2016, 11:14
BELGIA IRLANDA LIVE VIDEO EURO 2016 3-0. Lukaku şi Witsel, marcatorii „diavolilor”

BELGIA IRLANDA LIVE VIDEO EURO 2016 3-0 (Lukaku – min. 48 şi min. 70, Witsel – min. 61)

1-0: Lukaku a marcat cu un şut la colţul din lung, din marginea careului, după o pasă primită de la De Bruyne.

2-0: Witsel înscrie majorează diferenţa, cu o lovitură de cap, din centrul careului, după o centrare a lui Meunier

3-0: Lukaku a reuşit „dubla”, după o pasă primită de la Hazard, din dreapta, fiind lăsat singru cu portarul irlandez.

Golurile lui Romelu Lukaku (minutele 48 și 70) și Axel Witsel (61) au adus Belgiei primele puncte la acest turneu final. În ciuda diferenței de la finalul partidei, „diavolii roșii”, văzuți printre favoriții competiției, nu au impresionat deloc în prima repriză, dar s-au trezit după deschiderea scorului, la începutul actului secund.

După ce Belgia a dezamăgit în meciul de debut (0-2 cu Italia), selecționerul Marc Wilmots a început cu o formație foarte ofensivă, Yannick Carrasco și Mousa Dembele fiind titularizați în dauna lui Marouane Fellaini și Radja Nainggolan. Pe flancul drept al apărării, Laurent Ciman i-a cedat locul lui Thomas Meunier, socotit mai util în atac.

Belgia a dominat o primă repriză de-a dreptul plictisitoare, Irlanda lăsând-o să aibă inițiativa. Lenți și lipsiți de imaginație, „diavolii roșii” au avut totuși câteva ocazii, prin Eden Hazard sau Kevin de Bruyne, în timp ce irlandezii nu au fost deloc periculoși.

În prima repriză, portarul Irlandei, Darren Randolph, a avut mai multe pase (17) decât oricare dintre coechipierii săi.

Deschiderea scorului a venit în minutul 48, când Belgia a profitat de spațiile libere din apărarea adversarului, iar Romelu Lukaku a finalizat cu un șut de la marginea careului un contraatac de pe dreapta.

Irlanda a ripostat destul de curajos, însă a căzut după ce a luat din nou gol în minutul 61, după altă acțiune de pe flancul drept a belgienilor, la care Axel Witsel a finalizat cu o lovitură de cap centrarea lui Meunier.

O nouă acțiune pe dreapta a belgienilor, purtată de Eden Hazard, i-a permis lui Lukaku să realizeze dubla, în minutul 70.

Atacantul lui Everton este al doilea jucător care marchează de două ori într-un meci la acest turneu final, alături de spaniolul Alvaro Morata, în victoria de vineri împotriva Turciei (3-0).

De Bruyne a fost aproape să majoreze diferența în minutul 83, dar Randolph a apărat.

Irlanda, una din cele mai modeste echipe de la EURO 2016, nu a avut nicio ocazie clară în această partidă.

Belgia nu a mai fost învinsă de Irlanda de 50 de ani. Mai mult, belgienii nu au fost niciodată învinși de irlandezi într-un meci oficial.

„Diavolii roșii” au izbutit sâmbătă cea mai clară victorie din istoria lor la un Campionat European. De asemenea, ei au egalat cea mai clară victorie de la EURO 2016, tot 3-0 încheindu-se meciul Spania — Turcia.

După acest rezultat, Belgia este pe locul 2 în Grupa E, cu 3 puncte. Irlanda, cu un singur punct, se află pe poziția a 4-a, devansată de Suedia, ce are un golaveraj mai bun.

Liderul grupei este Italia, care a acumulat 6 puncte după două victorii (2-0 cu Belgia, 1-0 cu Suedia) și a obținut deja calificarea în optimi de finală.

În ultima etapă din faza grupelor, Belgia va juca împotriva Suediei, iar Irlanda va întâlni Italia.

Belgia: Courtois – Meunier, Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen – Witsel, Dembele (Nainggolan 57′) – Carrasco (Mertens 64′), De Bruyne, Hazard – Lukaku (Benteke 82′). Antrenor: Marc Wilmots.

Irlanda: Randolph – Coleman, O’Shea, Clark, Ward – Hendrick, Whelan, McCarthy (McClean 62′), Brady – Hoolahan (McGeady 71′)- Long (Keane 78′). Antrenor: Martin O’Niell.

Cartonaşe galbene: Vermaelen 49′ / Hendrick 42′.