BELGIA – JAPONIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR CM 2018: 3-2. „Samuraii”, eliminaţi de „Dracii roşii” la CM 2018

Belgia a trecut de Japonia, scor 3-2, și va juca în sferturile de finală ale Mondialului contra Braziliei.

02 iul. 2018, 14:13
BELGIA – JAPONIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR CM 2018: 3-2. „Samuraii”, eliminaţi de „Dracii roşii” la CM 2018

Belgia Japonia scor final 3-2. Belgienii s-au calificat în sferturile de finală ale CM 2018, după cel mai dramatic meci al turneului final.

Japonia a condus cu 2-0, apoi s-a văzut egalată. Belgia a reușit să câștige la ultima fază, după un contraatac purtat perfect și va juca în sferturi cu Brazilia.

Min. 90, 3-2- GOOOOL BELGIA! 

Min. 74, 2-2- GOOOOL BELGIA! Hazard îl găsește perfect cu o centrare pe Fellaini, care trimite cu capul pentru 2-2.

Min. 69, 2-1 – GOOOOOL BELGIA! Vertonghen reduce din diferență după ce trimite un lob neobișnuit cu capul de la distanță.

Min. 52, 2-0 – GOOOOl JAPONIA! Inui primește o pasă scurtă de la Kagawa și trage tare din afara careului, fără nicio șansă pentru Courtois.

Min. 48, 1-0 – GOOOOL JAPONIA! Haraguchi primește o pasă în adâncime de la Shibasaki, Vertonghen gafează, iar mijlocașul lui Hannover marchează. 

 

Componenţa formaţiilor:

Belgia: Thibaut Courtois – Jan Vertonghen, Vincent Kompany, Toby Alderweireld – Axel Witsel, Kevin De Bruyne, Yannick Carrasco, Thomas Meunier – Dries Mertens, Eden Hazard – Romelu Lukaku. Selecționer: R. Martinez,

Japonia: Eiji Kawashima – Hiroki Sakai, Maya Yoshida, Gen Shoji, Yuto Nagatomo – Makoto Hasebe, Gaku Shibasaki – Genki Haraguchi, Shinji Kagawa, Takashi Inui – Yuya Osako. Selecționer: A. Nishino.

Belgia a câștigat grupa cu maximum de puncte, 9, în timp ce Japonia s-a calificat cu mare noroc în optimi, grație numărului mai mic de cartonașe în defavoarea Senegalului.

Echipe probabile
Belgia: Courtois – Vertonghen, Alderweireld, Vermaelen – Meunier, De Bruyne, Witsel, Ferreira-Carrasco – Mertens, Lukaku, E. Hazard.
Japonia: Kawashima – Sakai, Yoshida, Shoji, Nagatomo – Shibasaki, Hasebe – Haraguchi, Kagawa, Inui – Yuya Osako.

 

BELGIA – JAPONIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR CM 2018. Statistica nu este în favoarea belgienilor. Din cele cinci confruntări directe, Japonia a câștigat două, două s-au încheiat remiză. E drept, Belgia s-a impus în ultimul meci direct, 1-0, într-un amical disputat pe 14 noiembrie 2017.

Cele două echipe vin după evoluţii diferite în ultimele meciuri din grupe, ”Diavolii roşii” reuşind o victorie în faţa Angliei (1-0), deşi au schimbat aproape toată echipa, în timp ce Japonia a obţinut in extremis calificarea în optimi, graţie punctajului din clasamentul fair play, în urma eşecului cu Polonia (0-1).

Neînvinsă în 22 de partide, selecţionata antrenată de spaniolul Roberto Martinez a câştigat în faţa Japoniei chiar anul trecut (1-0), un meci amical jucat în Ţara Soarelui Răsare, prin golul lui Romelu Lukaku, care a marcat de patru ori în Rusia şi va putea evolua contra niponilor, după o accidentare la gleznă.

Echipa antrenată de Akira Nishino a reuşit o victorie surpriză în grupă, 2-1 cu Columbia, dar a dezamăgit în ultimul meci, cu Polonia, selecţionerul asigurând că fanii ”Samurailor albaştri” vor fi răsplătiţi cu o altfel de prestaţie în optimi.

Japonia nu a trecut niciodată de optimi la Cupa Mondială, ajungând pentru a treia oară în această fază. Între titulari vor reveni, faţă de partida cu Polonia, căpitanul Makoto Hasebe, Shinji Kagawa şi Yuya Osako.

BELGIA – JAPONIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR CM 2018. Belgia s-a oprit în sferturi la Cupa Mondială de acum patru ani, învinsă de Argentina (0-1), dar şi la EURO 2016, pierzând în faţa Ţării Galilor (1-3), iar acum ar putea da în faza următoare peste Brazilia.

Belgia este echipa cu cele mai multe goluri marcate în grupă, 9, dar şi cu cele mai multe şuturi pe poartă, 22. 

Japonia, care s-a calificat în optimi graţie regulilor fair play, a făcut cele mai puţine faulturi în grupe, 28.

Belgia are cinci jucători cu cartonaşe galbene, care riscă suspendarea dacă vor primi un nou avertisment, Kevin de Bruyne, Jan Vertonghen, Leander Dendoncker, Youri Thielemans şi Thomas Meunier, în timp ce la japonezi se află patru fotbalişti în această situaţie, Makoto Hasebe, Takashi Inui, Tomoaki Makino şi Eiji Kawashima.

Cele două echipe s-au confruntat o dată şi la Cupa Mondială, în 2002, când Japonia a găzduit competiţia alături de Coreea de Sud, meciul terminându-se la egalitate, 2-2. La bilanţul general, niponii au avantaj, cu două victorii şi două egaluri.

BELGIA – JAPONIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR CM 2018. Belgia antrenată de spaniolul Roberto Martínez nu a mai pierdut de 22 de partide, mai exact din august 2016 împotriva Spaniei. Are 5 victorii consecutive, doar un 0-0 cu Portugalia în ultimele 8 partide, în rest toate partidele câștigate.

Japonia s-a calificat pentru a 4-a oară în istoria participărilor în fazele eliminatorii ale Cupei Mondiale, dar niciodată nu a trecut de optimi. Naționala Japoniei a pierdut ultimele 5 confruntări împotriva reprezentativelor europene.

BELGIA – JAPONIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR CM 2018. Fotbalistul belgian Marouane Fellaini, prezent cu naţionala ţării sale la Cupa Mondială 2018, a semnat un nou contract pe doi ani cu Manchester United, valabil până în 2020, a anunţat vineri clubul englez, citat de Reuters.

Fellaini, care are 30 de ani, a venit în 2013 la United, pentru care a marcat 20 de goluri în 156 de meciuri în toate competiţiile.

Suporterii lui United au avut păreri împărţite despre Fellaini, unii fiind nemulţumiţi de evoluţiile inconstante ale belgianului. Antrenorul Jose Mourinho i-a luat mereu apărarea jucătorului, iar vineri s-a declarat „foarte bucuros” că acesta va continua cu gruparea de pe Old Trafford.

Mijlocaşul i-a mulţumit lui Mourinho pentru încrederea acordată.

Fellaini a fost doar de cinci ori titular pentru United în ultima ediţie de campionat, având 23 de meciuri în toate competiţiile, cu cinci goluri marcate.

Belgia a câştigat Grupa G a Mondialului după victoria obţinută joi în faţa Angliei (1-0). „Diavolii roşii” vor întâlni luni Japonia în optimi de finală.

  • CM 2018: FIFA va face un bilanţ după competiţie în privinţa criteriului fair play

Vom face un bilanţ după Cupa Mondială” în privinţa criteriului fair play care a eliminat Senegalul şi a calificat Japonia în optimi de finală pe baza numărului de cartonaşe galbene primite în faza grupelor, a explicat vineri FIFA, ce a asigurat că nu vede „nevoia de a face schimbări deocamdată”, relatează AFP.

„Este prima oară când utilizăm această regulă într-o Cupă Mondială pentru seniori, după ce am testat-o mai ales în turneele de juniori”, a declarat responsabilul cu organizarea turneelor şi evenimentelor la FIFA, Colin Smith, într-o conferinţă de presă de bilanţ la jumătatea turneului final din Rusia.

„Bineînţeles că vrem să evităm situaţiile în care echipele se gândesc” la clasament, „credem că echipele trebuie să se califice gândindu-se la propria lor evoluţie şi la ce se întâmplă pe teren”, a explicat Colin Smith.

„Criteriul fair play este un criteriu adiţional foarte clar, credem că fair play-ul şi respectul pe teren fac pe deplin parte din fotbalul pe care dorim să-l promovăm şi de aceea l-am introdus”, a spus el.

„Vom face bilanţul după Cupa Mondială, când vom reveni asupra unor situaţii. Vom vedea ce se poate face pe planul fair play-ului, însă deocamdată nu vedem nevoia să schimbăm reglementările instituite”, a conchis Colin Smith, care a amintit că acest criteriu a fost introdus de FIFA în 2015.

Columbia a câştigat Grupa H a Cupei Mondiale de fotbal din Rusia, în timp ce Japonia a ocupat locul al doilea. Japonia şi Senegalul, la egalitate de puncte şi golaveraj, după 2-2 în meciul direct, au fost departajate în urma clasamentului fair play.

Japonia şi Senegal au avut câte 4 puncte şi golaveraj 4-4, cele două echipe remizând în meciul direct, 2-2. Reprezentativa asiatică a terminat însă grupa pe locul 2, iar cea africană, pe poziţia a treia, configuraţia grupei fiind decisă de clasamentul fair play.

În caz de egalitate de puncte primul criteriu de departajare este golaverajul, iar apoi dacă egalitatea persistă se ia în considerare numărul mai mare de goluri marcate. Următoarele criterii de departajare sunt rezultatele directe, poziţia în clasamentul fair play (în funcţie de cartonaşele galbene şi roşii primite), iar ultimul criteriu este tragerea la sorţi.