Bella Ciao, în locul chemării la rugăciune, în moscheile din Turcia. Un atac informatic a provocat confuzie printre credincioşi VIDEO

Publicat: Joi, 21 Mai 2020 15:23 // Actualizat: Joi, 21 Mai 2020 15:23 // Sursa: romaniatv.net

Cântecul "Bella Ciao" a răsunat în mai multe moschei din Turcia, fiind difuzat de sistemul de megafoane care anunţă chemarea la rugăciune, în urma unui atac informatic. Incidentul a suscitat acuzaţii politice şi lansarea unei anchete a poliţiei în plin Ramadan.

"Sabotajul a fost realizat de persoane necunoscute care au accesat sistemul central al 'adhan' (chemarea la rugăciune). Problema a fost adusă în atenţia autorităţilor judiciare şi a fost depusă o plângere penală", a anunţat biroul pentru probleme religoase al oraşului Izmir.

Sistemul de sunet al mai multor minarete din oraş a început să difuzeze miercuri, în jurul orei 17:00 (ora României), cu puţin înainte de cea de-a treia chemare la rugăciune a zilei, cântecul "Bella Ciao", simbol al rezistenţei italiene împotriva fascismului în cel de-al Doilea Război Mondial, recent popularizat de serialul spaniol "La Casa de Papel".

Surprinzătoarea difuzare a cântecului a fost înregistrată şi postată pe reţele de socializare de mai mulţi locuitori din Izmir, devenind virală în Turcia.

Procuratura a deschis o anchetă pentru "atingere adusă în public valorilor religioase" împotriva celor care au distribuit înregistrarea pe internet.

În 2017 a avut loc un incident similar atunci când hackeri au difuzat banda sonoră a unui film pornografic la megafoanele minaretelor din Kastamonu, un oraş de la malul Mării Negre.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
atac informatic Bella Ciao coronavirus Turcia Izmir
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8398
RON
03 Jun
noapte 10 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H