Beneficii ale contracepţiei cu pilula hormonală

Site-ul Womanshealthmag.com redă un top 7 beneficii pe care organismul feminin care foloseşte metodă contracepţia prin pilula îl poate avea. Pe lângă beneficiul primordial, cel al evitării unei sarcini nedorite, există o serie de beneficii mai puţin cunsocută.

25 sept. 2013, 05:48
Beneficii ale contracepţiei cu pilula hormonală

1. Poate ajuta la tratarea endometriozei

Endometrioza este afecţiunea prin care celule din endometru migrează în uter sau chiar în alte părţi ale traiectului genital, transmiţând informaţii false în cazul unei eventuale sarcini, care devine imposibilă în prezenţa unei endometrioze. În plus, endometrioza este o afecţiune care doare îngrozitor. În cazul femeilor care iau regulat pilula contraceptivă, efectul endometriozei este minimizat, iar durerile sunt cu mult diminuate.

 2. Poate da o mâăa de ajutor în cazul Sindromului ovarelor polichistice.

Femeile care suferă de această afecţiune au o oscilaţie mai mare a nivelului hormonal. Hormonii tratamentului contraceptiv mai echilibrează nivelul hormonal dereglat în cazul SOP.

 3. Minimizează durerea în cazul crampelor abdominale menstruale

Ştim toate cât de dureroasă este prima zi de ciclu, sau poate toate zilele de ciclu menstrual, pentru anumite femei, datorită contractiilor musculare din perioada sângerării. Pilula contraceptivă reduce nivelul durerilor, prin reducerea nivelului secretiei prostaglandinei.

Citeşte mai mult pe sfatulpărinţilor.ro.