Beneficii pentru sănătate ale fructelor de pădure

Fructele de pădure sunt bogate în fibre şi antioxidanţi, iar pentru a te bucura de toate beneficiile acestora, consumă cel puţin două tipuri de fructe de pădure proaspete, congelate sau deshidratate în fiecare zi.

13 nov. 2014, 07:48
Beneficii pentru sănătate ale fructelor de pădure

In multe studii de specialitate fructele de padure sunt laudate, cel mai recent studiu dezvaluind faptul ca, la fel ca alte fructe sau legume rosii sau albastre, contin o concentratie mare de antocianina, un antioxidant ce poate ajuta la scaderea tensiunii arteriale si imbunatatirea functiei vaselor de sange.

Mure

Murele au o concentatie mare de vitamina C, vitamina K, acid folic si antioxidanti. Consumate proaspete, murele au proprietati laxative si diuretice, asadar te pot ajuta in cura de slabire.

Desi vitamina C iti poate creste apetitul, murele nu ingrasa, avand putine calorii. Fibrele dietetice stimuleaza corpul si metabolismul si elimina toxinele.

Coacaze

Studiile arata ca aceste fructe de padure reduc considerabil riscul atacului de cord si au numeroase alte beneficii anti-imbatranire.

Citeşte mai mult pe curademiere.ro

Citeşte şi Cele mai bune 10 alimente pentru toamnă