Beneficiile ştiinţifice ale meditaţiei. 76 de lucruri pe care s-ar putea să nu le ştii

Toţi am auzit că "meditaţia este benefică pentru oricine". Şi totuşi, care sunt beneficiile meditației? La ce ajută mai exact meditația?

09 mai 2017, 20:04
Beneficiile ştiinţifice ale meditaţiei. 76 de lucruri pe care s-ar putea să nu le ştii

Aţi observat că, pe multe bloguri sau forumuri, când răspund la întrebarea „de ce ar trebui să meditez” sau „care sunt beneficiile meditaţiei”, oamenii menţionează câteva beneficii pentru sănătate, precum şi beneficii spirituale, dar fie că omit foarte multe, fie că, adesea, nu dispun de dovezi ştiinţifice care să le susţină afirmaţiile (cum ar fi aceasta).

Există peste 3.000 de studii ştiinţifice despre beneficiile meditaţiei, dar nu am găsit nici un blog care să compileze sute de cercetări într-un articol organizat; prin urmare, am decis să umplu acest gol.

Aceste studii s-au bazat pe diferite tipuri de meditaţii şi am inclus detalii ori de câte ori erau relevante. Anumite efecte, cum ar fi sporirea compasiunii şi întărirea relațiilor sociale, sunt mai frapante ca rezultat al anumitor tehnici de meditaţie (cum este meditația bunătății iubitoare care este o meditaţie budistă).

Totuşi, din câte am înţeles, cât şi din practica personală, părerea mea este că orice fel de meditaţie autentică va aduce după sine aceste beneficii într-un grad mai mare sau mai mic.

De asemenea, mai există dovezi că practica va fi mai benefică pentru voi dacă veţi găsi o tehnică pe care să o agreaţi cu adevărat.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.