Beneficiile surprinzătoare ale sărutului

Dacă ar fi să dăm o definiţie a sărutului am putea spune că este o formă de relaţionare între două persoane. Putem vorbi despre un sărut între prieteni, că formula de salut sau de despărţire, sau de un sărut între iubiţi care implică şi alte părţi, nu numai buzele. Şi tocmai această activitate face foarte bine organismului. Iată 5 benefiicii ale sărutului, în opinia specialiştilor de la womansday.com.

14 feb. 2013, 20:49
Beneficiile surprinzătoare ale sărutului

1. Sărutul îmbunătăţeşte imunitatea

Dacă până acum se credea că prin sărut se transmit o mulţime de bacterii, iată că studii recente, publiate în revistă Medical Hypotheses, relevă faptul că, prin sărut, creste imunitatea femeilor la Cytomegalovirus – un virus periculos pentru făt, care poate determină orbirea bebeluşului sau naşterea cu malformaţii, dacă mama este purtătoare.

2. Sărutul te ajută să-ţi alegi partenerul perfect

Antropologul Helen Fisher spune că prin sărut se activează 5 din cei 12 nervi de la nivelul craniului: „Cortexul captează semnale prin intermediul buzelor, obrajilor, limbii şi gurii. Aşa că un sărut nu este doar un sărut şi atât, ci poate da informaţii despre cine este şi ce vrea partnerul”. Alţi specialişti spun că prin sărut se activează centri nervorsi care stabilesc ulterior dacă partenerul este sănătos, compatibil din punct de vedere genetic şi, mai ales, care îi este „statusul” la capitolul reproducere. Vi s-a întâmplat să rupeţi o relaţie după primul sărut, fără să vă puteţi explica de ce. Acesta ar putea fi un răspuns. Creierul vostru a „simţit” că respectivul(a) nu era persoană potrivită.

Citeşte mai mult pe sfatulpărinţilor.ro.