Beneficiile vitaminei D: de ce este atât de importantă şi de unde o poţi obţine

Un aport optim de vitamina D contribuie la ridicare unei bariere în faţa a numeroase probleme medicale, de la depresie la boli de inimă, de la cancer la afecţiuni asociate cu moartea prematură.

06 nov. 2015, 06:32
Beneficiile vitaminei D: de ce este atât de importantă şi de unde o poţi obţine

Institutul de Medicina din SUA recomanda 600 de unitati internationale (UI) in cazul adultilor de pana in 70 de ani si de 800 UI pentru cei trecuti de aceasta varsta. Totusi, tot mai multe cercetari efectuate la Institutul National de Medicina din SUA arata ca aceasta doza poate fi marita.

Potrivit celor mai recente studii, pana la 4.000 de UI din vitamina D pe zi nu cauzeaza niciun fel de probleme medicale (depasirea limitei pot duce la hiperabsorbtie de calciu), ba dimpotriva, vin cu beneficii reale pentru sanatate.

Vitamina D si performanta musculara
Un studiu efectuat pe persoane cu varste intre 65 si 102 ani a aratat ca cele care au primit peste 3.000 de UI de vitamina D pe zi prezinta riscuri mult mai scazute de cadere si de accidentare, vitamina D contribuind semnificativ la sanatatea osoasa si la performantele musculare ale organismului.

Citeşte continuarea pe Lyla.ro