Benitez despre returul cu Steaua: Chiricheş sper să aibă un sezon fantastic, dar după meciul cu noi

Rafa Benitez, antrenorul lui Chelsea anticipează un meci încins pe Steaua, în returul optimilor Ligii Europa, şi spune că nu a exersat penalty-urile cu jucătorii săi, fiindcă executarea lor nu depinde de antrenament.

13 mart. 2013, 15:06
Benitez despre returul cu Steaua: Chiricheş sper să aibă un sezon fantastic, dar după meciul cu noi

Două meciuri cu Steaua şi două cu Manchester United joacă londonezii de la Chelsea pe parcursul a 10 zile, joi fiind programat returul cu roş-albaştrii, din cadrul optimilor de finală ale Ligii Europa. Rafa Benitez este supus unei presiuni uriaşe, fapt care a reieşit şi din conferinţa de presă ssuţinută înaintea meciului cu românii.

În comentariile sale, antrenorul spaniol s-a referit atât la meciul cu „diavolii”, cât şi la returul cu Steaua. „Federaţia nu poate face nimic pentru a ne facilita nouă programul. Trebuie să fac ceva să ne fie bine, altfel sigur o să-mi reproşeze că e vina mea că avem programul încărcat. De fapt, sigur e vina mea, mereu e vina mea! Cel mai important pentru noi e jocul ce urmează,  indiferent de ce competiţie este vorba. Jucătorii sunt pregătiţi fizic şi mental şi asta mă face să cred că putem reuşi. Fundaşii pot juca multe meciuri într-o săptămână, însă extremele şi atacanţii nu. La ei uzura este mult mai mare. Depinde şi de vârstă, depinde şi de forma de moment. Trebuie să mă gândesc bine pe cine aleg pentru primul 11, altfel voi fi acuzat că nu am fost inspirat şi am pierdut din vina mea„, a spus Benitez, citat de digisport.ro.

Referindu-se la jucătorii Stelei, el s-a referit în mod special la fundaşul Vlad Chiricheş, dar nu este convins că acesta ar putea face faţă în prima ligă engleză. „Chiricheş e un jucător foarte bun, nu ştiu dacă poate juca în Premier League. Sper ca joi seară să nu fie aşa de bun, dar în restul sezonului sper să fie fantastic. Îl va urmări Mancini? În zilele noastre poţi urmări un fotbalist şi la televizor, nu trebuie să mergi neapărat la meci. Dacă am putut arăta calitate împotriva unei formaţii de top precum Manchester United, înseamnă că putem face asta şi în meciurile ce vor urma.  Am urmărit partide ale Stelei şi ştiam că au o condiţie fizică bună, că sunt o echipă foarte bună. Să vedem ce va fi pe Stamford Bridge, va fi un meci încins.

Nu am exersat penalty-urile pentru că eu cred că executarea lor nu depinde de antrenament, ci de ce simt jucătorii, de inimă. 11 români pe teren sunt suficienţi. Nu este de datoria mea să mă interesez câţi fani din România vor veni în tribune„, a mai spus Benitez, acest ultim aspect fiind legat de anunţata prezenţă în număr mare a suporterilor români în tribunele stadionul Stamford Bridge.