Ultima oră: Bombardamente intense chiar în ziua primului meci de la CM 2018. Nimeni nu se aştepta la acest atac

Israelul a atacat miliţiile şiite din Siria susţinute de Iran, conform prim-ministrului Benjamin Netanyahu, care susţine că astfel de acţiuni ajută la menţinerea sub control a fluxului de migranţi sirieni sunniţi din Siria înspre Europa, scrie Reuters.

14 iun. 2018, 17:00
Ultima oră: Bombardamente intense chiar în ziua primului meci de la CM 2018. Nimeni nu se aştepta la acest atac

Netanyahu a acuzat Iranul, care susţine guvernul sirian împotriva rebelilor, că aduce 80.000 de luptători şiiţi din ţări precum Pakistan şi Afganistan pentru a lansa atacuri împotriva Israelului şi a converti majoritatea sunnită din Siria.

„Este o reţetă pentru a începe alt război civil, mai degrabă un război teologic, un război religios iar o sursă ar putea fi milioanele care se duc în Europa … Iar astfel s-ar ajunge la terorism în multe ţări”, a declarat Netayanhu, potrivit news.ro.

„Evident, nu îi vom lăsa să facă acest lucru. Ne vom lupta cu ei. Prevenind acest lucru ajutăm securitatea ţărilor voastre, securitatea lumii”, a adăugat el.

Netanyahu nu a oferit mai multe detalii.

Aproape jumătate din populaţia Siriei a trebuit să părăsească ţara din cauza războiului civil iar sute de mii de refugiaţi au ajuns în Europa.

Musulmanii sunniţi sunt majoritari în Siria. Preşedintele Bashar al-Assad face parte din minoritatea religioasă Alawite, considerată ca făcând parte din cultura şiită.