BenQ a lansat proiectoarele bazate pe lumină laser

BenQ, producătorul cu cea mai mare cotă pe proiectoare din România, estimează că va avea anul acesta o creştere de 15 procente pe acest segment, în comparaţie cu anul anterior, şi a lansat, miercuri, dispozitive bazate pe laser.

25 apr. 2012, 10:50
BenQ a lansat proiectoarele bazate pe lumină laser

Compania lansează noi game de proiectoare echipate cu surse de lumină laser, a căror durată de viaţă ajunge la 20.000 de ore. Modelele BenQ LW61ST şi LX60ST sunt primele proiectoare short throw din lume echipate cu tehnologia de iluminare BlueCore Laser Light, care asigură performanţă în redarea imaginii, consum redus de energie şi dispun de modul de start/stop instantaneu.

Sursa de lumina de tip laser care înlocuieşte lampa tradiţională, nu conţine mercur, iar consumul de electricitate realizat de sursa de iluminare a proiectorului poate scădea în funcţie de imaginile proiectate cu până la 90%.

„Noile proiectoare bazate pe tehnologie laser, care oferă avantajul unei durate de viaţă a lămpii de până la 20.000 de ore, vor reprezenta anul acesta 5-10% din vânzările BenQ la nivel local pe acest segment. Aşteptăm o evoluţie de 15% a vânzărilor totale de proiectoare pentru BenQ România şi menţinerea poziţiei de lider la nivel local, în contextul în care estimăm o evoluţie crescătoare a pieţei de profil”, a declarat Dragoş Salamac, Country Head BenQ pentru România.