Benzină sau diesel. Vezi aici cum ai putea ieşi mai ieftin

Anul acesta românii par să prefere autoturismele cu motoare diesel, întrucât vânzările maşinilor care folosesc acest tip de combustibil reprezintă mai bine de 60% din vânzările totale. La începutul anului 2011 s-au vândut mai bine maşinile pe benzină.

25 feb. 2012, 07:21
Benzină sau diesel. Vezi aici cum ai putea ieşi mai ieftin

Luna trecută au fost vândute 3475 de autovehicule, informează Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile. Din totalul vânzărilor, 60,5% reprezintă vânzări de autovehicule dotate cu motoare diesel, în contextul în care la pompă benzina este mai ieftină ca motorina. În perioada similară a anului trecut ponderea motoarelor diesel era de 44%, restul de 56% reprezentând maşini cu motoare pe benzină.

„Maşinile dotate cu motoare diesel oferă un un cuplu mai bun. Cu alte cuvinte, se poate spune că sunt mai puternice, au o reacţie mai bună la plecarea de pe loc, deasemenea, se comportă mai bine la urcarea în ranmpă, mai ales dacă în maşină se află mai mulţi pasageri, dacă maşina este mai grea”, a spus pentru RTV.NET, şeful serviciului de relaţii cu presa din cadrul direcţiei comunicare de la Dacia, Silviu Sepciu.

Alte voci susţin că motoarele diesel sunt preferabile celor pe benzină în cazul în care proprietarul are multe drumuri de făcut, pentru a se compensa astfel consumul un pic mai mic al motorului diesel, cu preţul un pic mai mai mare decât al benzinei, astfel încât proprietarul să iasă în avantaj. Tot aceştia spun că după 200.000 de kilometri sau după trei patru ani este bine ca maşina să fie vândută, întrucât piesele la diesel sunt mai scumpe decât în cazul celor la motoarele pe benzină.

Cele mai bine comercializate mărci auto din luna ianuarie 2012 sunt: Dacia, 887 de unităţi, Volkswagen cu 478 de maşini şi Skoda cu 325 de unităţi comercializate.

Cumpărătorii de Dacia preferă într-o pondere mai mare maşinile dotate cu motoare pe benzină, respectiv 52,1%. Fanii Volkswagen în schimb, iubesc în marea lor majoritate motoarele diesel, întrucât 74% din toate maşinile vândute luna trecută folosesc ca şi combustibil motorina. Şi cumpărătorul de Skoda când şi-a cumpărat maşină luna trecută a optat mai mult pentru maşinile ce funcţionează cu motorină, respectiv 62,8% dintre aceştia.