Benzina şi motorina s-au ieftinit în ultimele zile. Unde găseşti cei mai ieftini carburanţi

Carburanții s-au ieftinit masiv în ultimele zile, după scumpirile anterioare. În mai puțin de două săptămâni, pretul la benzina și motorina a scazut cu circa 4%.

15 nov. 2016, 08:30
Benzina şi motorina s-au ieftinit în ultimele zile. Unde găseşti cei mai ieftini carburanţi

După ce românii au suportat cele mai mari scumpiri, comparativ cu alte state din zona noastră, ieftinirile sunt mai mari decât cele la nivel european, și sunt cauzate de evoluția cotațiilor la produse petroliere. Astfel, OMV Petrom, liderul pieței locale afișeaza la stația de pe Șoseaua Alexandriei din Bucursti, în mod tradițional una dintre cele mai ieftine din Capitală, prețuri de 4,88 lei pentru litrul de motorină standard și 4,92 lei pentru litrul de benzină standard, conform Economica.net.

Este o ieftinire semnificativă, avamd in vedere ca, la sfârșitul lunii trecute, la aceeași stație, prețurile erau de 5,08 lei pentru motorina standard, și de 5,11 lei pe litrul pentru benzina standard. Totuși, nu suntem nici pe departe o tara cu carburanti ieftini.La benzină, cu un preț mediu de 1,11 eureo pe litru, suntem pe locul cinci în rândul statelor din UE de exemplu.

Piața românească a carburanților este dominată de patru mari companii: OMV Petrom, Rompetrol, Lukoil și Mol.