Berca, atac la Blaga: În mandatul meu, caschetele poliţiştilor nu ar fi trecut gardul Cotroceniului

Fostul ministru de Interne, Gabriel Berca, i-a răspuns dur preşedintelui PDL, Vasile Blaga, care a declarat că partidul nu va fi înţeles niciodată de cei care "au venit cu pluta, direct miniştri, şefi de grup parlamentar, europarlamentari şi aşa mai departe".

16 mart. 2013, 15:48
Berca, atac la Blaga: În mandatul meu, caschetele poliţiştilor nu ar fi trecut gardul Cotroceniului

În acest context, Gabriel Berca i-a transmis lui Vasile Blaga că în mandatul său de ministru de Interne, „caschetele poliţiştilor nu ar fi trecut în niciun caz gardul Palatului Cotroceni”, scrie evz.ro.

„În mandatul meu scurt de ministru de Interne, în niciun caz caschetele poliţiştilor nu ar fi trecut gardul Palatului Cotroceni. Important este ce reuşeşti să realizezi într-o anumită funcţie pentru cetăţeni şi cum reuşeşti să fii performant într-o anumită poziţie, indiferent de rangul acesteia „, a venit replica fostului ministru de Interne, Gabriel Berca, aflat la Botoşani, la prezentarea moţiunii Elenei Udrea pentru şefia PDL.

Gabriel Berca a făcut referire la episodul demisiei lui Vasile Blaga din fruntea ministerului de Interne din septembrie 2010, în urma scandalului generat de marşul ilegal al poliţiştilor şi după ce preşedintele Traian Băsescu şi premierul Emil Boc au renunţat la serviciile de escortă ale Poliţiei.

Astfel, şeful statului declarase înainte de demisia lui Blaga că marşul ilegal al poliţiştilor a subminat autoritatea statului si a dat semnalul ca tocmai oamenii legii nu respecta legea.

Vasile Blaga a fost ministru de Interne în timpul guvernului Tăriceanu, în perioada decembrie 2004-aprilie 2007 şi în timpul guvernului condus de Emil Boc, în perioada decembrie 2009- septembrie 2010. Gabriel Berca a fost ministru de Interne în timpul guvernului Ungureanu în perioada februarie- aprilie 2012.