Bercea Mondialu vrea să fie eliberat din închisoare până la Crăciun

Interlopul Sandu Anghel, cunoscut sub numele de Bercea Mondialu, condamnat definitiv la aproape 14 ani de închisoare, vrea să fie liber până de Crăciun.

06 dec. 2021, 14:03
Bercea Mondialu vrea să fie eliberat din închisoare până la Crăciun

Bercea Mondialu vrea să scape mai repede de puşcărie şi să petreacă de Crăciun alături de familie şi prieteni, dar nu după gratii. Pe numele său real Sandu Anghel, Bercea Mondialu a fost condamant în octombrie 2020 la o pedeapsă de 13 ani și 272 de zile de închisoare pentru faptul că în 2009 l-a înjunghiat pe viceprimarul municipiului Slatina, Valeriu Matei. Dacă Bercea Mondialu îl lovise pe viceprimar cu un cuțit, fiul acestuia îi lovise cu mașina pe viceprimar și pe bărbatul care îl însoțea, în urma unui conflict iscat din cauza unui teren.

Citeşte şi: Bercea Mondial a fost arestat. Ce pedeapsă are de executat finul lui Mircea Băsescu

Judecătorul Tribunalului Olt a stabilit ca Bercea Mondial, care fusese eliberat, cu recursul compensatoriu, la începutul lui 2019 dintr-un penitenciar din Mehedinți, să se întoarcă în închisoare pentru a ispăși în final o pedeapsă totală de peste 13 ani și 272 de zile de închisoare, după ce pedeapsa pronunțată în acest dosar, de 6 ani de închisoare, a fost contopită cu pedepsele primite în alte două dosare penale, pentru fapte similare.

În dosar, alături de Sandu Anghel, a fost condamnat și fiul său, Laurențiu Anghel, la 9 ani de închisoare.

La un an de la încarcerare, Bercea Mondialu vrea să fie liber. Potrivit fanatik.ro, interlopul Bercea Mondialu, încarcerat în penitenciarul din Drobeta-Turnu Severin, a făcut o cerere de eliberare condiționată. Cererea înaintată de Sandu Anghel se va judeca pe 21 decembrie la Judecătoria Drobeta-Turnu Severin.

Citeşte şi: Doi cai albi şi zeci de oameni fără măşti la înmormântarea unui membru al clanului lui Bercea Mondial VIDEO

Bercea Mondialu a intrat în atenția publicului larg în februarie 2010, când fetița lui a fost botezată de Mircea Băsescu, fratele președintelui țării, Traian Băsescu.