Berceanu: Nu tot ce decide Traian Băsescu se întâmplă

Fostul senator Radu Berceanu a afirmat, la România TV, că ruptura lui Traian Băsescu de către PDL este un semn al supărării faptului că, în partid, nu tot ce susţine preşedintele, se şi întâmplă. Berceanu crede că democrat-liberalii trebuie să-şi vadă de drum şi să pună capăt disputelor interne pentru a nu ajunge în situaţia PNŢCD.

25 mart. 2013, 21:16
Berceanu: Nu tot ce decide Traian Băsescu se întâmplă

„Nu întotdeauna tot ce decide Traian Băsescu se întâmplă. Sau a început să nu se mai întâmple ce susţine dumnealui. De obicei ce susţine dumnealui, în PDL se întâmpla. Uite că a început să se întâmple şi altfel”, a comentat Berceanu rezultatul Convenţiei Naţionale a PDL de sâmbătă.

În ce priveşte disputa legată de corectitudinea Convenţiei, Berceanu l-a acuzat chiar pe preşedinte că a făcut ca alegerile interne din PDL să nu mai fie corecte. „Faptul că acum se tot clamează corectitudinea sau incorectitudinea Convenţiei e un lucru deja vechi. Nu poţi să spui că e corectă câtă vreme doar o parte poate face incorectitudini. Când şi cealaltă parte face ceva, e incorect. La televizor, domnul preşedinte a spus că Elena Udrea are şanse să câştige preşedinţia partidului, dacă va fi o Convenţie corectă. Când a spus asta, Convenţia deja nu mai era corectă pentru că dânsul spunea chestia asta, pentru că încerca să determine Convenţia într-o anumită direcţie”, a spus Berceanu.

Fostul lider PDL s-a arătat deranjat în mesajul de adio al preşedintelui pentru democrat-liberali de referirile la „aripa FSN”. „Se pare că a spus foarte bine ce a spus în afară de chestia cu FSN-ul care pe mine mă deranjează. În martie 1992, partidul ăsta s-a rupt de FSN, după care Traian Băsescu a venit în partid, aşa că nu ar trebui să facă referiri la fesenişti”, a comentat Radu Berceanu.

Acesta a comentat şi declaraţiile făcute de preşedintele Băsescu în perioada premergătoare Convenţiei prin care spunea că este nevoie de o altă generaţie în PDL. „Nici Elena Udrea, nici alţii nu erau pe vremea marilor bătălii, dar asta nu înseamnă că nu pot să apară şi alţii mai noi. Numai că Elena Udrea era la PSD, făcea parte dintre fetele şi băieţii lui Guşă, după care era la PNL. Nu poate fi comparat Blaga care n-a clintit niciodată în altă direcţie, cu Elena Udrea”, a remarcat Berceanu.

El a amintit că o mare parte din reproşurile pe care candidaţii democrat-liberali la alegeriule locale şi parlamentare de anul trecut erau legate de Elena Udrea. Pe de altă parte, Berceanu a spus că şi el, ca şi alţi pedelişti, sunt vinovaţi de decăderea actuală a partidului. „Foarte mulţi sunt vinovaţi. Mă număr printre ei, dar eu mi-am dat singur pedeapsa. Ar fi cazul ca şi alţii să facă un pas în lateral. Spre deosebire însă de domnul preşedinte, nu vreau eu să decid cine din generaţia asta trebuie să se dea la o parte sau care generaţie”, a spus democrat-liberalul, referindu-se la faptul că a refuzat să mai candideze la Parlament sau să-şi asume responsabilităţi la nivelul conducerii naţionale a partidului.

Radu Berceanu a fost foarte critic cu privire la intenţia Elenei Udrea de a crea o platformă în interiorul PDL. „Foarte rău. Chestia asta cu bolşevicii şi menşevicii nu e bună deloc. Cei care la un moment dat nu câştigă, că de pierdut nu a pierdut nimic că nu a fost preşedintele partidului, trebuie să arate că ştiu să piardă şi să nu creeze probleme partidului. Iar dacă crează, trebuie daţi afară. Eu l-aş sfătui pe Vasile Blaga să facă ce ar fi făcut Elena Udrea dacă ajungea preşedinte”, a afirmat pedelistul.

Cât priveşte Mişcarea Populară anunţată de consilierii lui Traian Băsescu, Berceanu a fost foarte ironic la adresa acestui proiect. „O mişcare, ca să fie Populară, trebuie ca mai întâi să aibă popularitate. Acum, dacă singurul membru e Lăzăroiu… Dacă vor fi mai mulţi, atunci mai discutăm”, a mai spus Radu Berceanu.