Berlusconi îl atacă pe Sarkozy: Un cretin, un bărbat suficient şi agresiv

Fostul premier Italian Silvio Berlusconi a vorbitr despre fostul preşedinte francez, Nikolas Sarkozy, în termeni jignitor, spunând despre fostul şef de stat că este "cretin", "suficient" şi "agresiv", dar şi "gelos" pe averea altora. Nici cancelarul german, Angela Merkel, nu a scăpat de criticile lui Berlusconi, divulgând faptul că ea ar fi primit cu mare bucurie bijuteriile pe care el i le-a făcut cadou. Toate aceste dezvăluiri le face în cartea sa recent publicată şi intitulată "My Way".

20 oct. 2015, 08:24

În prima sa biografie, „My Way”,  Berlusconi face afirmaţii dure la adresa lui Nicolas Sarkozy, dscriindu-l pe fostul preşedinte francez ca fiind un „cretin” care refuză să-i strângă mâna, un bărbat „suficient”, „agresiv”, „gelos” pe alţii mai bogaţi decât el.

„Era gelos pentru că eu eram bogat şi el nu”, explică Berlusconi, povestind râzând că, după căsătoria lui Sarkozy cu Carla Bruni, care provine dintr-o familie italiană înstărită, Sarkozy i-ar fi spus: „Uite, Silvio! Acum sunt bogat. Ca tine!”…

Berlusconi comentează şi episodul în care fostul preşedinte al Franţei a refuzat să dea mâna cu el, într-o perioadă când Italia se lupta cu criza economică, iar el avea să piardă majoritatea şi, ulterior, să plece de la guvernare. „Atunci, mi-am spus: Ce cretin! Câtă aroganţă! Nimeni nu s-a purtat vreodată aşa cu mine”, dezvăluie Berlusconi.

Citeşte şi Berlusconi îşi dezvăluie secretele în biografia sa intitulată My Way

În privinţa lui Merkel, Berlusconi o critică, dezvăluind că nu i-au plăcut „obstinaţia” şi „presiunile agresive” pentru o intervenţie a FMI în Italia, şi nici felul în care ea a transformat „zâmbetul complice” într-o „mică grimasă suficientă”, între preşedintele francez şi cancelarul german Angela Merkel, atunci când un jurnalist i-a întrebat dacă au încredere în promisiunile pentru o viitoare reformă în Italia.

Cu toate acestea, Berlusconi spune că i-a oferit numeroase bijuterii scumpe doamnei cancelar şi că ea a fost foarte „bucuroasă să le primească”, deşi întotdeauna a pozat ca un cancelar fără mofturi şi chiar auster.