Berlusconi îşi lasă nevasta bogată: Il Cavaliere îi dă Veronicăi Lario 100.000 de euro pe zi

Silvio Berlusconi şi fosta soţie Veronica Lario au încheiat, printr-o sentinţă pronunţată zilele trecute, "partajul neconsensual", fostul premier italian fiind obligat să îi plătească fostei partenere de viaţă 36 de milioane de euro pe an, aproximativ 100.000 de euro pe zi.

28 dec. 2012, 13:43

Tribunalul din Milano a decis ca Veronica Lario să primească aproximativ trei milioane de euro pe lună (100.000 de euro pe zi), cuantumul indemnizaţiei ridicându-se la 36 de milioane de euro pe an, iar Silvio Berlusconi va păstra întregul patrimoniu imobiliar, inclusiv Vila Arcore, estimată la 78 de milioane de euro şi situată în localitatea Macherio (provincia Monza, o zonă de lux la periferia nordică a oraşului Milano). Sentinţa a fost pronunţată în şedinţă secretă de către tribunalul din Milano chiar în prima zi de Crăciun, dar presa italiană a aflat abia vineri.

Decizia magistraţilor italieni se bazează pe o prevedere din Codul Civil italian, care stipulează „menţinerea unui nivel de trai similar celui din timpul căsătoriei” pentru soţul care câştigă procesul.

Veronica Lario, în vârstă de 56 de ani, a intentat divorţ de Silvio Berlusconi, în vârstă de 76 de ani, pe 3 mai 2009, după 19 ani de căsătorie şi după o serie de aventuri extraconjugale şi scandaluri în presă al căror protagonist a fost Berlusconi. Acestea au culminat cu participarea fostului premier italian la petrecerea de majorat a adolescentei Noemi Letizia.

De puţin timp, presa scrie că Berlusconi s-ar putea căsători cu noua lui iubită, prezentatoarae de televiziune Francesca Pascale, în vârstă de 27 de ani, cu care a anunţat înainte de sărbători, la unul dintre posturile de televiziune deţinute de trustul său media, că s-a logodit şi că, lângă ea, nu se mai simte „singur”.