Berlusconi şochează luând partea Rusiei în războiul din Ucraina: „Atunci vine Zelenski şi triplează atacurile”

Fostul prim-ministru Berlusconi, al cărui partid Forza Italia va intra în noul guvern de coaliţie din Italia, a stârnit controverse săptămâna aceasta când a spus că a reluat legătura cu Putin şi a făcut recent schimb de scrisori conţinând "vorbe dulci" cu acesta.

20 oct. 2022, 22:43
Berlusconi şochează luând partea Rusiei în războiul din Ucraina: „Atunci vine Zelenski şi triplează atacurile”

Agenția de presă italiană LaPresse a dat publicității o înregistrare audio în care Silvio Berlusconi, lider al partidului Forza Italia din coaliția de guvernare, vorbește critic despre președintele ucrainean Volodimir Zelenski în timpul unei conversații cu mai mulţi parlamentari.

Potrivit lui Berlusconi, după alegerea sa, Zelenski a intensificat atacurile asupra republicilor separatiste, așa că Putin a intervenit pentru a înlocui autoritățile de la Kiev cu un guvern „format din minoritatea ucraineană — oameni cinstiți, inteligenți „.

„A intrat în Ucraina și s-a confruntat cu o situație pe care nu o putea prevedea – rezistența ucrainenilor, care au început să primească bani și arme din Occident încă din a treia zi. Deci, în loc de o operațiune de două săptămâni, războiul s-a transformat într-o luptă de peste 200 de ani”, a spus Berlusconi.

El a menționat acordurile de la Minsk semnate în 2014, pe care Ucraina „le-a respins” și „a început să atace granițele celor două republici”.

„Atunci vine Zelenski și triplează atacurile împotriva celor două republici”, adaugă politicianul, repetând teza anterioară că Putin a fost împins la invazie.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu, furios după decizia Olandei privind Schengen: Nu voi accepta o jignire faţă de România şi români!

În primul audio lansat marți, Berlusconi a spus că Putin i-a trimis vodcă și o scrisoare de ziua lui.

Cele 20 de sticle de vodcă trimise de preşedintele rus Vladimir Putin drept cadou fostului premier italian Silvio Berlusconi de ziua de naştere a acestuia încalcă sancţiunile europene impuse Rusiei după invazia sa în Ucraina, a declarat Comisia Europeană joi, transmite Reuters.

„De ziua mea de naştere, mi-a trimis 20 de sticle de vodcă şi o scrisoare foarte dulce”, le-a spus Berlusconi, care a împlinit 86 de ani luna trecută, parlamentarilor săi din Camera inferioară, conform unei înregistrări audio difuzate de agenţia de presă LaPresse.

Un pachet de sancţiuni al UE, convenit în aprilie, a extins o interdicţie de import pentru mărfurile ruseşti, inclusiv pentru băuturile spirtoase, a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei într-un comunicat, adăugând că nu există exceptări pentru cadouri.

Cu toate acestea, este la latitudinea fiecărui stat membru al UE în parte să pună în aplicare sancţiunile, a remarcat el. Nu se ştie deocamdată dacă autorităţile italiene vor lua vreo măsură în cazul dat.

Citeşte şi: NATO ameninţă Rusia cu represalii dacă Putin va ataca Suedia sau Finlanda