Bernie Ecclestone a fost dat afară de la conducerea Formulei 1. Timp de 40 de ani a condus Marele Circ

Bernie Ecclestone a fost obligat să părăsească postul de director executiv al Formulei 1, după 40 de ani în care a ocupat acest post.

24 ian. 2017, 07:03
Bernie Ecclestone a fost dat afară de la conducerea Formulei 1. Timp de 40 de ani a condus Marele Circ

Am fost demis. Este oficial. Nu mai conduc compania. Locul meu a fost luat de Chase Carey„, a declarat Bernie Ecclestone (86 ani), într-un interviu pentru publicaţia Auto Motor und Sport. Practic, el a fost forţat să demisioneze de către noul patron al Formulei 1, americanul Chase Carey (62 ani), vicepreşedinte al companiei 21st Century Fox, din industria cinematografică.

Lui Bernie Ecclestone i s-a propus un rol decorativ, „un fel de preşedinte de onoare”. „Habar nu am ce înseamnă acest lucru„, a spus Ecclestone, care nu a precizat dacă a acceptat sau nu această ofertă. Totodată, Ecclestone nu ştie dacă va mai face parte din Consiliul Mondial al Federaţiei Internaţionale de Automobilism.

Poate mă voi duce la un Grand Prix. Încă mai am mulţi prieteni în Formula 1 şi destui bani să asist la un Grand Prix. Postul meu în Consiliul Mondial? Nu ştiu dacă voi continua, mă îndoiesc, trebuie să vorbesc cu Jean Todt„, a mai spus englezul. Înlocuirea lui Ecclestone va fi anunţată oficial marţi de către noii proprietari ai drepturilor, Liberty Media. În septembrie 2016, trustul american de media Liberty Media a anunţat că va prelua controlul Formula One, compania care administrează competiţiile de Formula 1, pentru 4,4 miliarde de dolari.

Fost pilot şi proprietar de echipe de curse, Bernie Ecclestone, în vârstă de 86 de ani, era implicat în conducerea celui mai important sport automobilistic din 1974.