Beţie la audierea fostului şef al FBI, James Comey: Votcă rusească, Cocktail „impeachment” şi „covfefe”

Proprietari de baruri din SUA și-au aprins joi plasmele TV pentru audierea din Congres a fostului director al FBI demis de președintele Donald Trump, James Comey, și le oferă clienților la micul dejun preparate speciale pentru această ocazie, cum ar fi cocktailul denumit 'impeachmint' (aluzie la impeachment - procedura ce se poate încheia cu demiterea președintelui), un altul 'covfefe' (cuvântul misterios dintr-o postare a lui Trump pe Twitter), dar și shoturi de votcă rusească la prețul de 5 dolari, relatează agenția Reuters și publicația El Mundo.

08 iun. 2017, 13:46

‘Veniți la noi pentru o bere matinală și pentru o dezbatere amicală cu patronii’ — este o postare apărută pe contul de Facebook al unui bar din Houston care pentru evenimentul zis acum și ‘Super Bowl of Washington’ a inclus în oferta sa de băuturi cocktailul ‘impeachmint’.

La rândul ei, o tavernă din Washington propune un breakfast ‘FBI’ special, adică un toast franțuzesc, bacon și înghețată, în timp ce un pub tot în capitala americană promite un rând de băutură la fiecare postare pe care o va scrie Trump pe Twitter pe parcursul audierii lui Comey.

Pe cealaltă coastă a SUA, la San Francisco, unele baruri se vor deschide încă de la ora șase dimineața. ‘Este important pentru noi să fim informați’, spune un barman, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Comey confirmă: Trump i-a cerut să renunţe la ancheta ce-l viza pe fostul consilier pentru Securitate Naţională, Michael Flynn

James Comey, care înainte de a fi demis de Trump conducea o investigație privind o posibilă imixtiune a Rusiei în alegerile prezidențiale americane, va fi audiat la ora 14:00 GMT în fața Comitetului pentru Informații al Senatului american.

Conform unui extras din mărturia pe care o va prezenta, fostul director al FBI susține că Trump i-a cerut în privat să abandoneze în cadrul acestei anchete investigarea fostului consilier pentru securitate națională, Michael Flynn.


loading...