Sancţiune RIDICOLĂ pentru BGS după BĂTAIA de la România-Ungaria

Societatea privată de securitate mandatată să asigure ordinea şi siguranţa în incinta Arenei Naţionale la meciul România-Ungaria a fost sancţionată cu amendă de 1.000 de lei, cuantumul maxim prevăzut de lege, pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Planul de acţiune aprobat de unitatea de jandarmi pentru prevenirea introducerii de materiale pirotehnice în arena sportivă, informează un comunicat de presă al Jandarmeriei Capitalei.

13 oct. 2014, 11:57
Sancţiune RIDICOLĂ pentru BGS după BĂTAIA de la România-Ungaria

Măsura a fost luată în urma vizionării imaginilor filmate pe timpul desfăşurării partidei de fotbal.

Totodată, doi angajaţi ai societăţii private de securitate – şefi de dispozitive în zona Peluza Nord şi Peluza Sud – au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare de 500 de lei, pentru nerespectarea obligaţiilor ce revin personalului de ordine şi siguranţă privind controlul corporal la intrarea în arena sportivă, ceea ce a permis introducerea şi folosirea în stadion a materialelor pirotehnice.

Potrivit sursei citate, până în acest moment unui angajat al societăţii de securitate i-au fost întocmite actele de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de loviri sau alte violenţe, faptă prevăzută de art. 193 Cod Penal.Verificările continuă în vederea stabilirii existenţei şi a altor încălcări ale legii, din partea agenţilor de ordine.

Peste 50 de persoane au fost identificate de forţele de ordine, dintre acestea 30 fiind sancţionate contravenţional pentru tulburarea ordinii publice, în urma intervenţiei Jandarmeriei în interiorul arenei sportive. Valoarea amenzilor aplicate a fost de 18.000 de lei.

Dintre persoanele sancţionate contravenţional, 20 au primit şi măsura complementară de interzicere a accesului la competiţiile şi jocurile sportive pe o perioadă de la 6 luni la 1 an.

Jandarmeria Română mai anunţă că şi-a îndeplinit toate misiunile de asigurare a ordinii publice din ziua meciului de fotbal, contribuind, alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne la deplasarea în condiţii de siguranţă a grupurilor de suporteri români şi unguri, prevenirea oricăror violenţe în afara arenei sportive, precum şi la restabilirea ordinii publice în incinta stadionului pentru continuarea desfăşurării competiţiei sportive în condiţii de siguranţă.


loading...
Partenerii noștri