Bianca Brad, în DOLIU. „S-a înălţat la Cer!”

Bianca Brad este în doliu după ce unchiul ei s-a stins din viaţă.

19 dec. 2015, 18:49
Bianca Brad, în DOLIU. „S-a înălţat la Cer!”

Bianca Brad a fost la înmormântarea unchiului ei, Ion Brad, şi a postat un mesaj cutremurător pe Facebook.

„S-a înălțat la Cer și ultimul dintre cei patru frați Brad, „ai Înalțului” cum li se spunea celor din familia străbunicului meu, Grigore Brad, din Mărgău.

Astăzi, împreună cu oameni dragi mie, îl voi conduce pe ultimul drum, pe Ion Brad, fratele tatălui meu. Nu, nu Ion Brad scriitorul, ci Ion Brad, doctorul în bio-chimie.

A fost un om care întotdeauna m-a impresionat prin prestanța sa și, mai ales, prin pasiunea cu care, peste 50 de ani din viață, s-a dedicat cercetării cătinei, despre care spunea așa:

„În 1953 am început cercetările și, pas cu pas, am descoperit ce minune e cătina. Cauza tuturor bolilor este slăbirea sistemului imunitar. Această plantă este ca o hrană pentru organism și acționează simultan în 130 de puncte ale celulei. Astfel, regenerarea se produce atat în interior, cât și la exterior. Atributele vitale pentru om, ale cătinii albe, doar apa le depășește”.

A fost profesor universitar doctor biochimist, membru al Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice, consilier ştiinţific la Centrul de Cercetări pentru Materiale Macromoleculare şi Membrane, și autor a numeroase lucrări ştiinţifice, precum și a cărții „Cătina albă – O farmacie într-o plantă”, scrisă împreună cu fiica sa, dr. Ioana Brad și cu ing. Florica Radu.

Pe cât de mare era admirația mea pentru el, pe atât de mare era și este amărăciunea mea, cauzată de faptul că valoarea sa nu a fost fructificată așa cum ar fi trebuit și cum ar fi meritat și cum s-a întâmplat, din păcate, cu mulți alți oameni valoroși din diverse domenii, din România.

Dragă tanti Luci, dragă Ioana, dragă Catalin, dragă Ionuț, vă îmbrățișez strâns și sunt cu sufletul alături de voi. Drum bun spre Lumină și odihnește-te în pace, dragă unchiule și când îi vei întâlni Acolo, pe cei dragi, îmbrățișează-i din partea mea și spune-le că-i iubesc și că îi port cu dor, în inima mea și în gândurile mele”, a scris Bianca Brad pe Facebook.