Biciclişti internaţionali pedalează pe litoralul românesc pentru Olimpiada Rio 2016

Publicat: Marţi, 17 Februarie 2015 14:05 // Actualizat: Marţi, 17 Februarie 2015 14:06 // Sursa: romaniatv.net

Beach Race XCO, concursul de ciclism MTB din calendarul internațional al Uniunii Ciclistă Internațională organizat în România și singura competiție de acest gen din Europa care se desfășoară pe nisip, va avea loc în data de 25 aprilie 2015, pe plaja din Corbu, județul Constanța.

Cicliștii profesioniști, care vor participa la Beach Race XCO, vor acumula puncte UCI pentru Olimpiada de la Rio de Janeiro din 2016, iar datorită unicității lui, evenimentul va reprezenta un mijloc inedit de promovare a litoralului românesc la nivel internațional.

Traseul pe care îl vor parcurge cicliștii profesioniști și amatori are o lungime de 4,1km, cu o diferență de nivel de 50 de metri, jumătate fiind pe plajă și jumatate pe coasta de acces pe faleză. Beach Race XCO se adresează atât cicliștilor profesioniști, cât și cicliștilor amatori, iar premii vor fi acordate pentru ambele categorii. Profesioniștii vor fi premiați conform standardelor UCI, iar pentru amatorii, organizatorii au pregătit premii pentru șase categorii, în funcție de vârstă și sex. De asemenea, sponsorii vor acorda și premii speciale (fairplay, pentru persoane cu dizabilități, cel mai tânăr concurent, cel mai în vârstă concurent și o tombolă dedicată tuturor concurenților).

Beach Race XCO este organizat de Asociația Sportivă SanaSport și Sport Bilt, în parteneriat cu Direcția Județeană de Sport și Tineret Constanța, Bellotto SportWare, Federația Română de Ciclism, Uniunea Ciclistă Internatională, Jandarmeria Română Constanța și Let's do it Romania.

"După succesul extraordinar pe care l-am avut anul trecut cu Doltcini XCO Muncitoresc, evenimentul din acest an rămâne singura competiție de acest gen din Europa care se desfășoară pe plaja și dorim să facem o tradiție din asta pe litoralul românesc. Anul trecut s-a desfășurat pe Plaja Modern din Constanța, pentru acest an am ales plaja Corbu, o plajă sălbatică, cu peisaje senzaționale, iar la anul, cine știe... Este, fără doar și poate, și o modalitate de promovare a litoralului românesc, dar și o competiție foarte serioasă, acreditată de Uniunea Ciclista Internațională, în urma căreia sportivii vor primi puncte importante pentru Olimpiada de la Rio", declară Sabin Ioan Andoniu, organizatorul Beach Race XCO.

Înscrierile online se pot face pe website-ul oficial http://www.mtbpeplaja.ro.

loading...
5 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Beach Race XCO ciclisti cicliștii profesioniști Let's do it Romania
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
17 feb 14:27
...de acest gen din Europa care se desfășoară pe nisip, va avea loc în data de 25 aprilie 2015, pe Citește mai departe… Mai mult ...
17 feb 14:25
...organizat în România și singura competiție de acest gen din Europa care se desfășoară pe nisip, …read more ...
17 feb 14:22
... .block-title a,
.block-title span,
.td-tags a:hover,
.td-scroll-up-visible,
.td-scroll-up,
.sf-menu ul .current-menu-item >...
17 feb 14:17
...competiție de acest gen din Europa care se desfășoară pe nisip, va avea loc în data de 25 aprilie 2015, pe Citește mai departe… Source: romaniatv.net ...
17 feb 14:09
...și singura competiție de acest gen din Europa care se desfășoară pe nisip, va avea loc în data de 25 aprilie 2015, pe Citește mai departe… Soursa: romaniatv.net
google_ad_client =...
1
EUR
4.7354
RON
19 Sep
noapte 13 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H