Joe Biden anunţă că Departamentul de Justiţie va vâna averile oligarhilor ruşi: „Le confiscăm yachturile, apartamentele de lux şi avioanele private”

Preşedintele SUA, Joe Biden, a susţinut marţi seara primul său discurs despre starea Uniunii, în timp ce lumea este prinsă în furtuna războiului din Ucraina.

02 mart. 2022, 08:33
Joe Biden anunţă că Departamentul de Justiţie va vâna averile oligarhilor ruşi: „Le confiscăm yachturile, apartamentele de lux şi avioanele private”

Printre alte măsuri, Joe Biden a anunţat că Departamentul de Justiţie al SUA, în colaborare cu autorităţile europene, se va îndrepta împotriva ilegalităţilor comise de oligarhii ruşi.

Departamentul de Justiţie va alcătui o task force specială pentru a se îndrepta împotriva ilegaliăţilor oligarhilor ruşi, a anunţat Biden, în discursul despre Starea Uniunii.

„Ne unim forţele cu aliaţii europeni să le găsim şi să le confiscăm iahturile, apartamentele de lux, avioanele private”, a subliniat el.

Citeşte şi: Va fi invadată şi Republica Moldova? Lukashenko s-a dat de gol la harta următoarelor ţinte ale Rusiei VIDEO

Preşedintele american a arătat că vor fi vizate câştigurile obţinute pe căi greşite.

Joe Biden l-a atacat marţi dur pe liderul rus Vladimir Putin, numindu-l un ”dictator” care este acum izolat de lume mai mult ca oricând. Vladimir Putin ”s-a înşelat”, ”suntem pregătiţi, suntem uniţi”, a spus Biden în primul său discurs despre Starea Uniunii la Washington, cerând Congresului american să ovaţioneze în picioare poporul ucrainean care ”nu se teme de nimic”, relatează AFP.

Preşedintele rus ”a crezut că Occidentul şi NATO nu vor răspunde”. Dar ”Putin este acum mai izolat ca oricând de restul lumii”, deoarece în lupta împotriva ”autocraţiei”, ”democraţiile sunt pregătite”, a adăugat el, enumerând sancţiunile fără precedent care s-au abătut asupra Rusiei după invazia din Ucraina.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, convorbire cu preşedintele Franţei după trimiterea de trupe în România