Bijuterii, calculatoare, un avion sau electrocasnice, scoase la licitaţie de Finanţele Publice

Un avion, bijuterii din aur sau argint, aparate electrocasnice, calculatoare, dar şi ligheane din plastic sau metal, cafea, blugi, detergenţi şi alte bunuri casnice pot fi cumpărate în prezent de amatorii de chilipiruri şi marfă diversificată prin intermediul magazinului special deschis de Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Bacău în sediul de pe strada Dumbravei.

04 iul. 2014, 12:28
Bijuterii, calculatoare, un avion sau electrocasnice, scoase la licitaţie de Finanţele Publice

Toate produsele sunt mărfuri de contrabandă, care au făcut obiectul unor acte de comerţ ilegal şi care au fost depistate de inspectorii fiscali în urma acţiunilor de control ori abandonate din motive financiare de proprietari.

Cele mai mari capturi provin din confiscările efectuate de vameşi, poliţie, primării. Preţul de vânzare a produselor este stabilit de către o comisie formată din reprezentanţi ai AJFP, Gărzii Financiare, Direcţiei Agricole, Vămii şi Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului.

În general, se vizează un preţ mediu, pentru a nu afecta şi afacerile existente pe piaţa locală.

Cel mai spectaculos produs la vânzare în ultima vreme este un avion de pasageri, abandonat la societatea Aerostar de un proprietar indian, care nu a mai avut bani să îl repare şi să îl recupereze. Deocamdată, acesta nu are căutare. Încercăm să-l valorificăm acum prin intermediul Bursei. S-au vândut, însă, obiecte din metale preţioase, dar în condiţii speciale, adică în cantităţi mai mari şi nu oricui vine de pe stradă„, a declarat pentru Agerpres Adrian Anghel, purtător de cuvânt al AJFP Bacău.

Potrivit acestuia, toţi banii rezultaţi din astfel de vânzări au fost direcţionaţi către bugetul de stat.