BILANŢ CORONAVIRUS ROMANIA. Raed Arafat: Au fost confirmate 1.815 cazuri”. Medicii NU pot refuza detaşarea

Raed Arafat a anunţat că numărul persoanelor infectate cu coronavirus a crescut cu circa 100 de persoane faţă de anunţul de la ora 13.00.

29 mart. 2020, 18:11

Raed Arafat a anunțat, duminică seara, ultimul bilanț al infectărilor cu coronavirus. De la bilanțul oferit la ora 13:00, au fost confirmate încă 55 de cazuri noi de infectare. În plus, numărul celor aflați la terapie intensivă a crescut de la 38 la 52 de persoane. 

”Au fost confirmate 1.815 cazuri, vindecați sunt 206, 770 sunt internați, au decedat 43 de persoane. La terapie intensivă sunt 52 de persoane. Avem 20.074 locuri de carantină și 11.213 sunt ocupate, iar în izolare sunt 162.374 de persoane”, a spus Arafat.

Dispozitive cu dezinfectanţi, montate pe scara blocului în plină criză de coronavirus. „Vor face dezinfecții periodice”

Alşte măsuri anunţate de Raed Araft: 

  • Refuzul de internare a unui pacient cade sub incidența penală. Atragem atenția medicilor și managerilor că pacienții nu pot fi refuzați pe motiv că nu există confirmarea că sunt pozitivi sau negativi. Tratați problema cu maximă seriozitate
  • Al doilea ordin: stabilirea modului de detașare sau delegare. Art 1: Personalul medical de specialitate pot fi detașați sau delegați la alte unități care au deficit de personal. Pe durata situației de urgență, personalul nu poate refuza detașarea sau delegarea. Detașarea sau delegarea în alt județ se face prin dispoziția secretarului de stat. Aici a fost obligatoru ordinul pentru pregătirea sistemului sanitar în cazul unei creșteri exponențiale a cazurilor.
  • Al treilea ordin: a clarificat modul în care inspectoratele de urgență vor coordona servicile de ambulanță.