Bilanţ cutremurător: 187 de morţi şi sute de răniţi

Cel puţin 187 de persoane au murit şi alte 1.157 au fost rănite în urma conflictului militar din capitala Libiei, Tripoli, conform celui mai recent bilanţ emis sâmbătă de Ministerul Sănătăţii din Libia, relatează Reuters.

05 mai 2019, 06:27
Bilanţ cutremurător: 187 de morţi şi sute de răniţi

Cel puţin 187 de persoane au murit în urma conflictului militar din Libia, se precizează într-un comunicat dat de Ministerul Sănătăţii. O parte dintre persoanele rănite au fost transportate în spitale din Tunisia, Turcia, Italia şi Ucraina pentru a primi îngrijiri medicale, a transmis Tarek al-Hamshiri, purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii.

Bilanţul emis de ministerul libian este diferit faţă de cel emis de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, conform căruia cel puţin 392 de persoane au murit, iar alte 1.936 au fost rănite în urma confruntărilor militare izbucnite pe 4 aprilie în zona capitalei Libiei.

Aproximativ 50.000 de oameni au fost nevoiţi să îşi părăsească locuinţele din cauza luptelor, a comunicat Biroul ONU de Coordonare a Afacerilor Umanitare, exprimând „preocupare” din cauza numărului mare de persoane sinistrate.

Confruntări militare de amploare au loc la periferia capitalei Libiei între grupul paramilitar Armata Naţională Libiană, condus de mareşalul Khalifa Haftar, şi trupele Guvernului de uniune naţională recunoscut de comunitatea internaţională.