Bilanţ devastator al victimelor seismului din Indonezia: Sunt cel puţin 131 de morţi UPDATE

Bilanţul persoanelor decedate în urma seismului devastator care s-a produs duminică în insula Lombok din Indonezia a crescut la 131, au anunţat miercuri autorităţile locale.

08 aug. 2018, 08:28

UPDATE: Bilanţul seismului violent, de magnitudine 6.9, care a lovit Insula Lombok din Indonezia a ajus la 131 de morţi şi 156.000 de sinistraţi, potrivit informaţiilor de miercuri oferite de autorităţi. Echipele de salvare continuă operaţiunile şi se aşteaptă ca bilanţul victimelor să crească. De asemenea, numărul răniţilor grav a urcat la 1.477.

Purtătorul de cuvânt al Agenţiei naţionale de gestionare a catastrofelor, Sutopo Purwo Nurgroho, a declarat că aproape 1.500 de persoane au fost rănite în urma cutremurului. „Estimăm că bilanţul de 131 (de morţi) va creşte”, a precizat acesta. Bilanţul precedent indica 105 persoane decedate în urma seismului.

Peste 70.000 de persoane au rămas fără domiciliu şi dorm în adăposturi improvizate ducând lipsă de hrană, apă potabilă şi medicamente, la trei zile după seismul catastrofal care a zguduit insula indoneziană Lombok, au anunţat miercuri autorităţile locale, potrivit Agerpres.

Cutremurul cu magnitudinea 6,9 de duminică seară a semănat panică în rândul turiştilor şi al localnicilor, la o săptămână după ce un alt seism s-a soldat cu cel puţin 17 morţi pe această insulă vulcanică foarte apreciată de vizitatori.

Citeşte şi Cutremur major în urmă cu puţin timp, nu se cunoaşte numărul victimelor

Echipele de salvare continuă să caute pe sub dărâmăturile clădirilor prăbuşite cu ajutorul excavatoarelor. În anumite părţi ale insulei de o suprafaţă de circa 4.700 metri pătraţi, unele sate au fost distruse aproape în întregime şi locuitorii dorm sub cerul liber, departe de case, de teama unor posibile pagube din cauza replicilor de după cutremur, potrivit Agerpres.

Evacuarea turiştilor care se aflau pe insulele Gili, la nord-est de Lombok, s-a terminat, au precizat autorităţile.


loading...