Bilanț dezastruos: Numărul cazurilor de Covid trece de 200 de milioane la nivel mondial. Tulpina Delta spulberă populația Globului

Numărul persoanelor înfectate cu Covid19 a trecut pragul de 200 de milioane la nivel global. 97% din cazurile grave provin de la nevaccinații, din SUA.

04 aug. 2021, 22:26
Bilanț dezastruos: Numărul cazurilor de Covid trece de 200 de milioane la nivel mondial. Tulpina Delta spulberă populația Globului

Numărul cazurilor de infectări cu Covid19

a depășit miercuri pragul de 200 de milioane, potrivit unui bilanț al agenției Reuters. Cauza este răspândirea tulpinii Delta a Sars-Cov-2, care este mai infecțioasă, iar cele mai vulnerabile sunt zonele cu rate scăzute de vaccinare.

Creșterea cazurilor de Sars-Cov-2 scoate în evidență diferența în ceea ce privește procentul de vaccinare între națiunile bogate și cele sărace.

Cazurile de Covid19 sunt în creștere în aproximativ o treime din țările lumii, iar în multe dintre aceste zone nici măcar jumătate din populație nu este vaccinată.

Organizația Mondială a Sănătății a solicitat miercuri o amânare pentru stimulatorii de vaccin COVID-19 înainte de imunizarea a cel puțin 10% din cetățenii fiecărei țari.

„Avem nevoie de o inversare urgentă, de la majoritatea vaccinurilor către țările cu venituri mari, la majoritatea către țările cu venituri mici”, a spus directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Tulpina Sars-Cov-2 a dat peste toate predicțiile specialiștilor cu privire la evoluția pandemiei și a manierei în care aceasta afectează economia globală.

Cel puțin 2,6% din populația lumii a fost infectată cu Sars-Cov-2 de la începerea pandemiei, cu toate acestea specialiștii sunt de părere că cifra reală ar fi mai mare.

Potrivit unei analize Reuters, dacă numărul persoanelor infectate ar fi o țară, ar fi a opta cea mai populată din lume.

Numărul cazurilor de Covid este cel mai crescut în Statele Unite, Brazilia, Indonezia, India și Iran

Cazurile de COVID-19

au atins cifra de 100 de milioane într-un singur, însă celelalte 100 de milioane de cazuri au fost atinse în doar 6 luni.

Virusul a ucis aproape 4,4 milioane de oameni di populația Globului.

Țările care raportează cele mai multe cazuri în decurs de șapte zile sunt Statele Unite, Brazilia, Indonezia, India și Iran. Persoanele infectate în aceste zone reprezintă aproximativ 38% din toate cazurile globale raportate în fiecare zi.

În ciuda faptului că în SUA 70% din persoane s-au vaccinat, zone cu rate scăzute de imunizare cum ar fi Florida și Louisiana, înregistrează un număr record de pacienți cu COVID spitalizați.

Șeful unui spital din Louisiana a avertizat despre „cele mai întunecate zile” de până acum, relatează Antena3.