Bilanţ furtună. O personă a fost rănită de un acoperiş smuls de vânt la Baia Mare

O persoană a fost rănită, joi după-amiază, de un acoperiş desprins de pe o clădire înaltă din municipiul Baia Mare, în timpul unei furtuni puternice, însoţită de rafale de vânt. Mai multe zone din vestul şi centrul ţării au fost sub Cod Roşu de furtună joi după-masă.

27 iun. 2019, 15:07
Bilanţ furtună. O personă a fost rănită de un acoperiş smuls de vânt la Baia Mare

Baia Mare: Rănit de un acoperiş smuls de vânt

O persoană în vârstă de 39 de ani a fost scoasă de sub un acoperiş căzut în stradă şi preluată de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Maramureş, care a dus-o la Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare, pentru îngrijiri medicale.

De asemenea, în cursul după amiezei de joi, furtuna şi vântul puternic a doborât mai mulţi copaci pe tronsonul DN 18 din Pasul Hera dintre Sighetu Marmaţiei şi Petrova.

Traficul rutier a fost îngreunat, iar la faţa locului au fost trimise echipe de intervenţie pentru a degaja copacii căzuţi pe carosabil.

Satu Mare: Acoperişuri desprinse şi copaci căzuţi în timpul unei furturni

Acoperişurile unor clădiri s-au desprins şi mai mulţi copaci au căzut, joi, în municipiul Satu Mare, dar şi în alte localităţi din judeţ, în timpul unei furtuni, pompierii intervenind pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteo extreme.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), furtuna a dus la desprinderea acoperişului fostului cinematograf Victoria, dar şi de pe alte clădiri din Satu Mare.

De asemenea, pompierii intervin pe teren pentru îndepărtarea mai multor copaci ce au căzut atât în municipiu, cât şi în alte localităţi din judeţ.

Bistriţa-Năsăud: Peste 3.200 de consumatori, nealimentaţi cu energie electrică, în urma furtunii

Peste 3.200 de consumatori din judeţul Bistriţa-Năsăud nu sunt alimentaţi joi seară la reţeaua de energie electrică, în urma furtunii, potrivit datelor comunicate de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

La ora 22,00, trei linii de medie tensiune erau alimentate doar parţial, două linii de joasă tensiune aveau conductori rupţi, 22 de posturi de transformare erau nealimentate, iar totalul consumatorilor rămaşi fără energie electrică era de 3.265.

Pentru remedierea defecţiunilor, au fost trimise 13 echipe ale furnizorului de energie electrică în localităţile Mocod, Zagra, Suplai, Jimbor, Şendroaia şi Cireşoaia.

Târgu Mureş: Copaci rupţi, străzi inundate şi pană de curent

O furtună violentă care a lovit municipiul Târgu Mureş, joi seara, a doborât zeci de arbori, a inundat mai multe străzi, dislocând canalele de scurgere a apei şi a lăsat centrul oraşului fără curent electric.

Consilierul primarului din Târgu Mureş Claudiu Maior a declarat pentru AGERPRES că potrivit primelor informaţii furnizate de Poliţia Locală, cel puţin zece arbori au fost doborâţi total sau parţial pe carosabil, pe firele de alimentare cu curent electric şi pe cel puţin patru maşini, numeroase străzi au fost inundate cu cantităţi mari de mâl iar şuvoaiele au dislocat numeroase capace de canal.

Potrivit lui Claudiu Maior, rafalele puternice de vânt au doborât un sens giratoriu provizoriu, un chioşc de ziare şi numeroase bannere.

„Pentru înlăturarea efectelor furtunii acţionează echipele de intervenţie de la ISU Mureş, de la Administraţia Domeniului Public, Electrica, Aquaserv, de la Sere, susţinute de Poliţia Locală Târgu Mureş, Jandarmerie şi Poliţia naţională”, a declarat Claudiu Maior, care a precizat că se lucrează la centralizarea pagubelor produse de furtună.

Administraţia Naţională de Meteorologie a instituit joi seara o avertizare cod roşu de vijelii şi grindină pentru mai multe localităţi din judeţul Mureş.