Bilanţ OSDO: În închisorile din Siria au murit peste 60.000 de oameni în 5 ani de conflict

Publicat: Sâmbătă, 21 Mai 2016 17:20 // Actualizat: Sâmbătă, 21 Mai 2016 17:20 // Sursa: romaniatv.net

Cel puțin 60.000 de persoane au murit în cinci ani sub tortură sau din cauza condițiilor teribile de detenție din închisorile regimului sirian, a transmis sâmbătă Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

"Din martie 2011, cel puțin 60.000 de persoane au murit sub tortură sau din cauza relelor tratamente, în special absența medicamentelor și a hranei, în centrele de detenție ale regimului", a precizat pentru AFP directorul OSDO, Rami Abdel Rahmane.

El a subliniat că această cifră a fost obținută de la surse ale regimului. "Cel mai mare număr de decese a fost înregistrat în închisoarea Saydnaya și în centrele de detenție ale serviciilor de informații ale forțelor aeriene și ale securității statului", a adăugat el.

Situată la 30 de km nord de Damasc, închisoarea Saydanaya este una dintre cele mai mari din țară. OSDO susține că a stabilit o listă de nume ale unui număr de 14.456 de morți, dintre care 110 copii.

Potrivit lui Rami Abdel Rahlmane, jumătate de milion de persoane au trecut prin închisorile regimului din 2011, de la începutul conflictului care s-a soldat cu peste 270.000 de morți și care a constrâns milioane de persoane să fugă din țară, ceea ce a dus o imensă criză umanitară, informează Agerpres.

De asemenea, a adăugat directorul OSDO, 'mii de persone' au murit în aceeași perioadă în închisorile grupărilor rebele și ale jihadiștilor.

În februarie, anchetatorii ONU pentru Siria au acuzat regimul de la Damasc că 'extermină' deținuți, afirmând că numărul mare de morți în închisori este rezultatul unei 'politici de stat'.

Emisarul ONU pentru Siria, Staffan de Mistura, a anunțat pe de altă parte numirea Evei Svoboda ca însărcinat cu problema deținuților și a persoanelor răpite.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
21 mai 18:10
...teribile de detenție din închisorile regimului sirian, a transmis sâmbătă Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO). Citește mai departe… ...
21 mai 17:37
...din închisorile regimului sirian, a transmis sâmbătă Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO). Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
21 mai 17:36
... Cel puțin 60.000 de persoane au murit în cinci ani sub tortură sau din cauza...
1
EUR
4.8347
RON
12 Aug
noapte 18 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H