Bilanţ tragic pe litoralul românesc. Cele mai negru weekend la Marea Neagră, din ultimii ani VIDEO

Inconştienţa şi teribilismul au îndoliat nouă familii de români şi au făcut ca weekendul ce abia s-a încheiat să fie declarat cel mai negru de la malul mării din ultimii ani. Tragediile au venit una după alta în ciuda avertisementelor repetate ale autorităţilor şi a steagului roşu arborat. Marea furioasă care ridica valuri de peste doi metri şi jumătatae a înghiţit nouă turişti. Alţi nouă au avut noroc şi au scăpat cu zile.

10 aug. 2015, 10:47
Bilanţ tragic pe litoralul românesc. Cele mai negru weekend la Marea Neagră, din ultimii ani VIDEO

Weekendul trecut a fost cel mai negru consemnat anul acesta pe litoral. O spun chiar salvamarii, marcaţi şi ei de tragediile petrecute în ultimele zile la mare. Abia dacă reuşeau şă-şi tragă sufletul după o interveţie că erau solicitaţi la alta. Valurile au fost imense iar inconştienţa turiştilor a fost maximă.

Doi tineri care au ignorat pericolul evident al valurilor s-au aventurat pe o saltea gonflabilă. Din marea furioasă a scăpat doar tânăra, prietenul ei încă nu a fost găsit. Avea doar 19 ani şi venise la malul mării să sărbătorească Admiterea la Academia Forţelor Aeriene.

Citeşte şi Doi tineri s-au înecat, unul în Siret şi unul în Dunăre, încercând să-i salveze pe alţii

O tânără de 21 de ani, studentă eminentă,a pierit în valurile mării după o petercere de o noapte cu prietenii. O baie la răsărit i-a fost fetei fatală. „Fata a intrat în apă şi apoi am văzut că a luat-o valul. Nu ascultă, nu vor să iasă afară„, a spus unul dintre salvamari, pentru România TV.

Alţi şase turişti, buni înotători, au crezut că sunt supraoameni, dar au pierdut. Tragediile au avut loc în Neptun, Eforie, 2 Mai, Olimp şi Jupiter.

Şi luni s-au consemnat două decese prin înec, pe litoral. Potrivit România TV, un bărbat în vârstă s-a înecat la Neptun, chiar sub privirile nepoatei sale, în vârstă de 10 ani.

Citeşte şi Operaţiune de salvare DRAMATICĂ, la mare. Toată lumea a privit cu sufletul la gură. VIDEO TULBURĂTOR

Mult mai norocoşi au fost nouă turişti, salvaţi în ultima clipă. Un tânăr din Tg Jiu a avut noroc cu carul. Valurile l-au purtat departe de mal, iar salvamarii au făcut eforturi supraomeneşti să-l ajungă şi să-l scoată la mal. La fel a fost şi pentru un adolescent de 17 ani. Instruiţi să salveze vieţi şi să facă faţă momentelor critice, salvamarii spun că tragediile puteau fi evitate dacă turiştii ar fi fost responsabili cu viaţa lor.