Bilanț vaccinare 16 iulie 2021. România ar putea rata și în august ținta pentru luna iunie

CNCAV anunță că peste 15.200 de persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19 în ultimele 24 de ore, din care peste 9.900 cu prima doză.

16 iul. 2021, 18:33
Bilanț vaccinare 16 iulie 2021. România ar putea rata și în august ținta pentru luna iunie
Bilanţ vaccinare 13 iulie. Tot mai puţini români se vaccineză împotriva coronavirusului

Bilanț vaccinare 16 iulie 2021. Un număr de 15.201 de doze de vaccin Pfizer, Moderna, AstraZeneca şi Johnson&Johnson au fost administrate, în ultimele 24 de ore, dintre care 9.907 reprezentând prima doză şi 5.294 doza a doua, potrivit unei informări transmise, vineri, de Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Din 27 decembrie 2020, de la începutul campaniei de vaccinare anti-COVID, au fost administrate 9.200.964 de doze pentru 4.865.795 de persoane, dintre care 4.705.750 au primit schema completă.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate opt reacţii adverse, toate de tip general, anunță CNCAV.

De la debutul campaniei de vaccinare, s-au înregistrat 16.717 reacţii adverse la vaccinurile anti-COVID, 1.793 de tip local şi 14.924 de tip general.

Mai mulți bani pentru medicii de familie care merg acasă la pacienți să-i vaccineze. Anunțul făcut de ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă
Bilanț vaccinare 16 iulie 2021:

Comisarul european pentru sănătate, despre varianta Delta: În unele state membre este deja dominantă şi, până la sfârşitul lunii august, va deveni dominantă în general

Comisarul pentru sănătate şi siguranţă alimentară Stella Kyriakides a declarat, vineri la Petreşti, în judeţul Dâmboviţa, că varianta Delta a coronavirusului este deja dominantă în unele state membre ale UE şi, potrivit Centrului pentru Prevenţia şi Controlul Bolilor va deveni dominantă, până la sfârşitul lunii august. Ea a adăugat că e nevoie de mai multe eforturi în perioada imediat următoare în ceea ce priveşte vaccinarea împotriva COVID-19.

Bilanţ coronavirus 16 iulie. Au fost înregistrate 72 de infectări cu Covid şi 2 decese

„Numărul de cazuri de persoane infectate cu coronavirus a crescut în ultimele două săptămâni, odată cu apariţia variantei Delta. În unele state membre este deja dominantă şi conform Centrului pentru Prevenţia şi Controlul Bolilor până la sfârşitul lunii august va deveni dominantă în general. Este o variantă de virus mai contagioasă şi singurul nostru scut de protecţie este vaccinul. Avem nevoie să ne vaccinăm cu ambele doze sau cu singura doză de la Johnson&Johnson. De aceea, vă adresez un mesaj şi o rugăminte simplă: ne aflăm aici pentru a vă arăta sprijinul din partea Comisiei Europene în efortul de vaccinare care se desfăşoară în ţara dumneavoastră”, a afirmat Stella Kyriakides, vineri la Petreşti, judeţul Dâmboviţa, după ce a vizitat centrul mobil de vaccinare împotriva COVID din incinta căminului cultural din localitate.

Aceasta a subliniat că e necesar să crească şi rata de vaccinare în România. „Suntem conştienţi şi vedem eforturile pe care le faceţi, dar este neapărată nevoie să sporim rata de vaccinare în rândul cetăţenilor români. Nu trebuie să ne complacem în situaţia în care ne aflăm în prezent. Trebuie să facem mult mai multe eforturi în săptămânile care urmează. Varianta Delta a coronavirusului creează o situaţie fragilă şi periculoasă în acelaşi timp. Aşadar, îi îndemn pe români să ia decizia corectă de a se proteja pe ei înşişi şi pe cei din jurul lor şi să se vaccineze”, a  mai spus Stella Kyriakides.

La vizita de la Petreşti a participat şi ministrul Sănătăţii Ioana Mihăilă, cât şi secretarul de stat în MS Andrei Baciu.


loading...