Bilanţ vaccinare 16 iunie 2021. Scade numărul doritorilor de vaccin. Guvernul vinde sau donează surplusul de doze

Comitetul de coordonare a vaccinării anunţă, miercuri, că peste 32.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, 13.400 cu prima doză, şi s-au raportat 11 reacţii adverse.

16 iun. 2021, 18:39
Bilanţ vaccinare 16 iunie 2021. Scade numărul doritorilor de vaccin. Guvernul vinde sau donează surplusul de doze

Bilanţ vaccinare 16 iunie 2021. Potrivit CNCAV, de la ultima raportare s-au vaccinat 13.425 persoane cu prima doză şi 18.652 persoane cu cea de-a doua. Cele mai multe persoane au primit serul Pfizer.De la debutul campaniei, au fpst vaccinate 4.594.058 persoane, dintre care 4.271.102 cu schemă completă.

În ultimele 24 de ore au fost raportate 11 reacţii adverse, alte 145 fiind în investigare. Până acum, România a folosit 8.632.630 doze de vaccin.

Bilanţ vaccinare 16 iunie 2021.  Guvernul a aprobat o ordonanţă de urgenţă prin care se creează cadrul legislativ prin care se permite revânzarea, de către România, a unor doze de vaccin împotriva COVID-19

Guvernul a aprobat, miercuri, o ordonanţă de urgenţă prin care se creează cadrul legislativ prin care se permite revânzarea, de către România, a unor doze de vaccin împotriva COVID-19. Totodată, Executivul a aprobat acordarea, ca ajutor umanitar, a peste 100.000 de doze de vaccin către Ucraina şi circa 50.000 către Serbia.


Monica Altamer a anunţat că, în şedinţa de Guvern de miercuri, a fost aprobată o Ordonanţă de Urgenţă privind reglementarea unor măsuri referitoare la valorificarea unor doze de vaccin anti-COVID-19.

„Conform prevederilor specifice din acordurile încheiate de Comisia Europeană în vederea achiziţionării de vaccinuri anti-COVID-19, la fel ca şi celelalte state, România poate revinde sau poate dona doze de vaccin. Ordonanţa de urgenţă aprobată astăzi creează cadrul legislativ prin care se permite revânzarea unor doze şi se abilitează Ministerul Sănătăţii pentru a încheia, în numele statului român, contracte cu alte state”, a afirmat secretatul de stat în MS. Sumele rezultate din revânzare constituie venituri la bugetul de stat.

„De asemenea, s-a aprobat astăzi o hotărâre de Guvern referitoare la acordarea unui ajutor umanitar – doze de vaccin anti-COVID-19 – pentru Ucraina şi Serbia. Vorbim de 100.800 doze pentru Ucraina şi 50.400 doze pentru Serbia”, a precizat Althamer.

Valeriu Gheorghiţă confirmă că România va arunca mii de doze de vaccin, pentru că serul expiră
Ajutorul umanitar pentru Ucraina constă în acordarea a 100.800 de doze de vaccin împotriva COVID-19, iar pentru Republica Serbia în acordarea a 50.400 de doze de vaccin împotriva COVID-19 din numărul de doze achiziționate de Ministerul Sănătății și livrate de către compania AstraZeneca.

Asigurarea transportului dozelor de vaccin se va realiza prin structurile de specialitate ale Ministerului Afacerilor Interne, respectiv prin Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) – structurile de specialitate aflate în coordonarea acestuia, iar DSU, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, va întreprinde demersurile necesare pentru rambursarea cheltuielilor eligibile ocazionate de transport din bugetul Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii, conform prevederilor legale.

Totodată, a fost aprobată acordarea unor servicii medicale necesare pentru administrarea unui număr de 30 de doze de vaccin împotriva COVID-19, din numărul de doze achiziționate de Ministerul Sănătății și livrate de către compania Johnson&Johnson, pentru ambasada Republicii Argentina din București în vederea vaccinării a 30 de sportivi din echipa de rugby a Argentinei.

BILANȚ COVID 16 iunie. Sub 200 de pacienți la ATI în ultimele 24 de ore