Bilanţ vaccinare 31 mai 2021: Ţinta de imunizare a fost ratată cu 700.000 de vaccinaţi

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 anunţă că doar 4,3 milioane de români s-au vaccinat cu cel puţin o doză până la 31 mai 2021. Cu toate că nu s-a ajuns la 5 milioane, ridicarea restricţiilor se va face în etape, prima fiind 1 iunie.
Filip Stan
31 mai 2021, 18:09
Bilanţ vaccinare 31 mai 2021: Ţinta de imunizare a fost ratată cu 700.000 de vaccinaţi

Bilanţ vaccinare 31 mai 2021: Potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP-CNSCBT), prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 31 mai a.c., ora 17.00, este următoarea:

Bilanţ vaccinare 31 mai 2021: – evidența persoanelor vaccinate împotriva COVID-19
1. Număr de doze administrate de vaccin împotriva COVID-19 (în ultimele 24 de ore): 64.133, la un număr de 64.133 persoane din care:
– 20.536 persoane vaccinate cu 1 doză;
– 43.597 persoane vaccinate cu 2 doze.
2. Număr total de doze administrate de vaccin împotriva COVID-19 (începând cu data de 27 decembrie 2020): 7.873.523, la un număr de 4.320.017 persoane din care:
– 766.511 persoane vaccinate cu 1 doză;
– 3.553.506 persoane vaccinate cu 2 doze.
3. Număr total de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (în ultimele 24 de ore): 31 reacții comune și minore, din care:
– 5 reacții de tip local;
– 26 reacții generale.
4. Număr total de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (începând din 27 decembrie 2020):
16.081 reacții comune și minore (2,04/1000 doze administrate), din care:
– 1.726 reacții de tip local cu durere la locul injectării;
– 14.355 reacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie).
* Menționăm că 138 reacții adverse sunt în curs de investigare.

Campania de vaccinare a copiilor cu vârste între 12 şi 15 ani începe miercuri, dacă vor fi finalizate toate procedurile impuse de Agenţia Europeană a Medicamentului

Comitetul de coordonare a vaccinării anunţă că, de miercuri, 2 iunie, ar putea începe imunizarea împotriva COVID-19 a copiilor cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani, cu vaccinul produs de compania farmaceutică Pfizer/BioNTech. Respectarea acestui termen este condiţionată de îndeplinirea tuturor criteriilor procedurale impuse de Agenţia Europeană a Medicamentului, conform calendarului agreat.

CNCAV a făcut, luni, precizări cu privire la campania devaccinare a copiilor cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani.

”Campania de imunizare în rândul copiilor vine după ce Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a emis vineri, 28 mai a.c., recomandarea de autorizare a vaccinului Comirnaty împotriva COVID-19 pentru această categorie de vârstă. Schema de vaccinare recomandată constă în administrarea a două doze, la un interval de 21 de zile. Pentru facilitarea înscrierii la programare, platforma electronică va fi optimizată şi, începând cu data de 1 iunie, permite înscrierea la vaccinare a minorilor prin intermediul conturilor părinţilor, tutorilor sau ale aparţinătorilor legali”, a transmis CNCAV.
De asemenea, vaccinarea copiilor se poate realiza fără o programare prealabilă în platformă, prin prezentarea directă în centrele de vaccinare, la cabinetele medicilor de familie, unde se administrează acest tip de vaccin, sau la evenimentele de tip maraton, drive-trough.

BILANȚ COVID 31 MAI. Cel mai mic număr de cazuri înregistrat în decurs de un an. Trei județe nu au raportat niciun caz

”Vaccinarea este gratuită şi voluntară, iar pentru facilitarea procesului de vaccinare pot descărca de pe site-ul ROVACCINARE atât chestionarul de triaj, cât şi formularul de consimţământ informat prin care îşi exprimă acordul în acest sens. Documentul poate fi semnat de către unul dintre părinţi, de tutorele sau reprezentantul legal, iar în centrul de vaccinare, adulţii vor prezenta actele de identitate valabile care să ateste calitatea acestora (CI, paşaport, pentru adulţi şi certificatul de naştere, în cazul celor care nu au împlinit 14 ani)”, au mai precizat autorităţile.

Potrivit EMA, datele care rezultă din studiile clinice arată un profil de siguranţă şi o tolerabilitate foarte bune ale vaccinului COVID-19 Pfizer/BioNTech în cazul copiilor între 12 şi 15 ani, sens în care eficacitatea la aceştia este foarte mare.

Valeriu Gheorghiţă atrage atenţia despre vaccinul antiCOVID despre copii: Ce se întâmplă cu minorii care sunt cunoscuţi cu afecţiuni cronice!
Totodată, studiile efectuate relevă faptul că în grupul copiilor care au fost vaccinaţi nu s-au înregistrat cazuri de COVID-19, comparativ cu lotul copiilor nevaccinaţi.

Capitala şi toate judeţele ţării rămân în scenariul verde din punct de vedere al infectărilor cu SARS-CoV-2, cea mai mare incidenţă la mia de locuitori fiind în Alba – 0,57, informează, luni, Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

În Bucureşti continuă scăderea ratei de infectare, cu o incidenţă de 0,35 cazuri la mia de locuitori, faţă de 0,39 în ziua anterioară. Cea mai mică rată de incidenţă din ţară este în judeţul Gorj, respectiv 0,10 cazuri la mia de locuitori.

Conform GCS, trei judeţe şi Capitala au avut minimum 10 cazuri nou confirmate de COVID-19 faţă de ultima raportare, respectiv Bucureşti – 23, Cluj – 14, Prahova – 15, Sibiu – 10.

Judeţele Botoşani, Gorj, Harghita nu au raportat niciun caz nou. În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 153 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2.

DailyBusiness
Prognoza meteo 1-6 mai. Temperaturile urcă spre 30°C, urmate de un val de furtuni și răcire brutală!
Spynews
În ciuda imaginilor fierbinți cu ei doi, Bogdan Mocanu se dezice de Iasmina: „Eu sunt un băiat serios”
Bzi.ro
Dezvăluiri emoționante făcute de Andra Măruță: ”M-a luat panica, i-am transmis că sunt însărcinată!”
Fanatik.ro
Cât a ajuns să coste renovarea completă a unui apartament cu 2 camere, la prețul actual al materialelor de construcție și manoperei din 2025. Lista completă a prețurilor
Capital.ro
România a pierdut cea mai mare voce a țării. A fost o zeiță a muzicii. Nu va mai fi nimeni ca ea
Playtech.ro
Orașul în care se va construi cel mai mare mall din România. Va detrona AFI Cotroceni
DailyBusiness
Lovitură de proporții în Europa! Pașapoartele care dispar definitiv. UE le-a declarat ilegale
Adevarul
Care este adevărata relație a lui Simion cu Georgescu: „S-a debarasat deja de el”
wowbiz.ro
Anunț de ultimă oră despre fiul Ozanei Barabancea, internat la ATI după ce a făcut infarct la 24 de ani: „Acum...” 
Spynews
Andreea Bălan a răbufnit după discursul lui Claudiu Bleonț la adresa fiicei lui de la Premiile Gopo: „Vă dați seama ce face în privat cu familia sa”
Spynews
Imagini rare cu Laura Cosoi și Adela Popescu. Cum arătau cele două în urmă cu 15 ani / FOTO
Evz.ro
Cele mai bune paste cu pui. Secretul stă în sos
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
De ce a pozat Corina Ungureanu într-o revistă pentru bărbați
kanald.ro
Încă trei zile libere pentru toti angajații, în luna iunie
Cancan.ro
Ireal ce a găsit Piedone într-un faimos bar din Constanța. Când a văzut asta, șeful ANCP a închis localul
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Schimbare majoră la inspecția tehnică auto. Milioane de șoferi sunt obligați să plătească anual
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Campioana olimpică se iubeşte cu colega ei, mai tânără cu 8 ani: „Suntem un cuplu!”
stirilekanald.ro
Profesoara de 36 de ani care a trimis fotografii nud unor elevi, pedepsită aspru
Meteorologii anunță o lună Mai cum nu a mai fost de mult în România
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
O stațiune emblemă a litoralului românesc este amenințată cu dispariția. Turiști, alungați de intervențiile ce ar fi trebuit să o pună în valoare