BILANȚ VACCINARE 31 MARTIE. Peste DOUĂ MILIOANE de români au fost vaccinați anti-COVID

În ultimele 24 de ore s-au vaccinat 58.261 de persoane, dintre care cele mai multe persoane au fost vaccinate cu serul produs de Pfizer. De asemenea, au fost raportate 147 de reacții adverse.

31 mart. 2021, 18:08
BILANȚ VACCINARE 31 MARTIE. Peste DOUĂ MILIOANE de români au fost vaccinați anti-COVID

BILANȚ VACCINARE 31 MARTIE.  Potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSPCNSCBT), prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 31 martie a.c., ora 17.00, este următoarea:

Un număr de 58.261 de români au fost vaccinați anti-COVID în ultimele 24 de ore, dintre care 24.915 cu prima doză și 33.346 cu cea de-a doua doză. 47.520 de persoane s-au vaccinat cu serul produs de Pfizer, 4.166 cu vaccinul produs de compania Moderna și 6.574 cu AstraZeneca. De la debutul campaniei de vaccinare, s-au imunizat 942.322 de persoane cu prima doză și 1.072.985 cu cea de-a doua doză. În total, de la debutul campaniei de vaccinare au fost imunizați 2.015.307 de persoane.

Citește și: Ministrul Sănătăţii trage semnalul de alarmă: Avem de a face cu un nou virus. La Matei Balş a fost identificată această tulpină!

BILANȚ VACCINARE 31 MARTIE.  De asemenea, în ultimele 24 de ore au fost raportate 147 de reacții adverse, dintre care 66 la vaccinul produs de Pfizer, 15 la Moderna și 66 la vaccinul produs de compania AstraZeneca. De la debutul campaniei de vaccinare au fost raportate 10.707 de reacții adverse, cele mai multe fiind la vaccinul Pfizer.

Cât va mai dura al TREILEA VAL al pandemiei COVID

Valul trei al pandemiei COVID ar mai putea dura încă 45 de zile. Anunțul a fost făcut de profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS. Medicul Radu Țincu susține că valul trei ar putea s-ar putea încheia din două motive. Alexandru Rafila susține că în condițiile noilor restricții, se poate vorbi despre o revenire la viața normală începând din această toamnă. Medicul Radu Țincu este de părere că cel de-al treilea val al pandemiei COVID se va încheia din două motive, datorită restricțiilor actuale și campaniei de vaccinare din România.

Medicul susține că trebuie crescută capacitatea de vaccinare și privește cu ochi buni venirea vaccinului Johnson and Johnson. Radu Țincu consideră că România ar putea ajunge la zece milioane de persoane vaccinte în luna septembrie sau octombrie.

Citește și: Imagini cutremurătoare de la ATI, distribuite de managerul unui spital cunoscut: “Unii protestatari vor supraviețui, alții nu”