BILANȚ VACCINARE COVID 19 februarie. Peste 771 de mii de persoane vaccinate. De când se reia vaccinarea cu Pfizer

Bilanțul total al vaccinărilor din România aproape că a întrecut bilanțul infectărilor cu COVID. În momentul de față, numărul total al vaccinărilor a ajuns la 771.239 de persoane, iar cel al infectărilor la 774.555.

19 feb. 2021, 18:03
BILANȚ VACCINARE COVID 19 februarie. Peste 771 de mii de persoane vaccinate. De când se reia vaccinarea cu Pfizer

BILANȚ VACCINARE COVID 19 februarie

. Potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSPCNSCBT), prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 19 februarie a.c., ora 17.00, este următoarea:

BILANȚ VACCINARE COVID 19 februarie. Conform Rezumatului Caracteristicilor Produsului (RCP), reacțiile adverse raportate sunt enumerate în funcție de următoarea convenție privind frecvența:

– Foarte frecvente (≥1/10) Frecvente (≥1/100 și

– Mai puțin frecvente (≥1/1.000 și

– Rare (≥1/10000 și

– Foarte rare (

Precizăm că programul centrelor de vaccinare se încheie la ora 20.00, motiv pentru care numărul vaccinărilor realizate în intervalul orar 17.00 – 20.00 va fi reflectat în raportarea din ziua următoare.

Menționăm că 8 reacții adverse sunt în curs de investigare.

*Vaccinul Moderna se administrează din data de 4 februarie 2021;

**Vaccinul AstraZeneca se administrează din data de 15 februarie 2021.

 

BILANȚ VACCINARE COVID. De când se reia vaccinarea cu Pfizer

Vaccinare anti-COVID: Peste 110.000 locuri disponibile pentru imunizarea cu vaccinul produs de AstraZeneca, în perioada 23 februarie – 14 martie

La acest moment, pe platforma de programare se pot face înscrieri pentru imunizarea cu vaccinul produs de AstraZeneca.

„Cu sprijinul colegilor de la STS, periodic, platforma va fi actualizată și va permite programarea la vaccinare.
Conform recomandărilor din România, vaccinul produs de AstraZeneca se administrează persoanelor cu vârste cuprinse între 18-55 de ani”, a precizat Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), într-un comunicat de presă.

Persoanele de peste 55 de ani, eligibile pentru etapa a II-a, se vor putea programa pentru imunizarea cu vaccinurile de la Pfizer-BioNTech și Moderna începând cu prima parte a lunii martie, odată cu deschiderea unor noi centre de vaccinare, mai precizează CNCAV.

Dozele livrate în perioada următoare României, de companiile Pfizer-BioNTech și Moderna, sunt destinate imunizării persoanelor care au deja progrămari în platformă, atât pentru prima, cât și pentru a doua doză de vaccin.

Bilanţ coronavirus 19 februarie. Puţin peste 2.700 de cazuri noi COVID. Cele mai multe sunt în Bucureşti

Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat 2.712 cazuri noi de infectare cu virusul SARS-COV 2 în ultimele 24 de ore în România. Numărul total al persoanelor infectate confirmate a ajuns la 774.555. Până în prezent, în România, au fost confirmate 136 de cazuri de infectare cu tulpina britanică de coronavirus.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.712 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 683 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.