Bilanţul Cristianei Paşca Palmer: 400 de zile de mandat, 300 de decizii promovate. Am promovat o măsură la fiecare 36 de ore scurse

Fostul ministrul al Mediului, Apelor și Pădurilor, Cristiana Pașca Palmer, a promovat o măsură la fiecare 36 de ore scurse, iar mediul a devenit o oportunitate de dezvoltare, nu o barieră cum "în mod îngust a fost perceput până acum", se arată în bilanțul de final de mandat.

05 ian. 2017, 09:32
Bilanţul Cristianei Paşca Palmer: 400 de zile de mandat, 300 de decizii promovate. Am promovat o măsură la fiecare 36 de ore scurse

„400 de zile de mandat, 300 de decizii promovate. Am promovat o măsură la fiecare 36 de ore scurse! În plus, am impulsionat o viziune complet nouă pentru România, prin care ‘mediul’ devine oportunitate de dezvoltare și motor economic viitor al României, și nu o barieră în calea dezvoltării așa cum în mod îngust a fost perceput până acum”, a spus fostul ministru.

Potrivit sursei citate, Guvernul tehnocrat a fost primul care a crezut cu adevărat că România are nevoie de planuri coerente, de viziune pe termen lung și acțiune determinată de a reforma și „de curajul de a scoate la lumină, transparent anomaliile, deficiențele și problemele anilor de guvernare trecuți”.

„A fost primul Guvern în care Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, nu a mai fost tratat ca ‘Cenușăreasa’ Cabinetului sau ca monedă de schimb în algoritmul negocierilor politice; primul an când mediul a fost abordat prin prisma sa integratoare și când printr-un exercițiu susținut de comunicare publică am adus Ministerul Mediului și problematica mediului în atenția publicului larg din țară și din străinătate, mult mai pregnant decât oricând în trecut”, a precizat Palmer.

Ea a mai spus că 400 de zile de mandat au trecut „ca o clipire”, deși a fost un „an provocator în care am impus colaboratorilor un ritm de lucru infernal”. „Am avut în subordine un aparat de 30,000 de oameni din toate structurile afiliate Ministerului Mediului la nivel central și local, oameni cu care mi-aș fi dorit să pot interacționa mult mai mult și mult mai îndeaproape. A fost un an provocator în care am impus colaboratorilor un ritm de lucru infernal și o concentrare totală fără de care nu am fi putut obține rezultatele dorite. 400 de zile — un timp deopotrivă al prieteniei, camaraderiei și spiritului de sacrificiu, în care și eu și echipa de colaboratori apropiați am lăsat de-o parte viața personală și ne-am pus cu totul și necondiționat în serviciul țării și al misiunii pe care ne-am asumat-o. Am rezistat și ne-am întărit în fața criticilor destructive, a calomniilor, manipulării și minciunii, și am rămas concentrați pe ceea ce a contat cu adevărat, pe acțiune și a face lucrurile mai bine pentru mediu și pentru România”, a mai spus fostul ministru al Mediului, arată Agerpres.

De asemenea, a mai spus că a executat programul de guvernare asumat în proporție de 200%.