Bilanţul exploziei devastatoare din Rusia a crescut la 39 de morţi. Operaţiunile de salvare şi căutare au fost sistate UPDATE

Bilanţul exploziei de gaz dintr-un imobil cu zece etaje, din Uralii ruşi, care s-a prăbuşit din cauza deflagraţiei a urcat, joi, la 39 de morţi.

03 ian. 2019, 09:58
Bilanţul exploziei devastatoare din Rusia a crescut la 39 de morţi. Operaţiunile de salvare şi căutare au fost sistate UPDATE

UPDATE. Bilanţul victimelor exploziei şi surpării blocului locuit, luni, în Rusia, a crescut la 39 de morţi, după ce salvatori au găsit alte două corpuri în dărâmături joi după-amiaza. Sub dărâmături nu se mai află corpuri, iar operaţiunile de căutare şi salvare s-au încheiat, a declarat pentru Interfax adjunctul ministrului însărcinat cu Situaţii de Urgenţă Aleksandr Ciuprian. Comitetul federal de anchetă îşi continuă investigaţia cu privire la cauzele surpării parţiale a blocului. El a precizat că nu a găsit, la faţa locului vreo urmă de explozivi.

ŞTIREA INIŢIALĂ. Operaţiunile de salvare în urma tragediei din Urali continuă pe o vreme neprielnică şi cu temperaturi polare. Aproximativ 1.000 de echipe de salvare au intervenit în operaţiunile de găsire şi salvare a eventualelor victime care s-ar afla sub dărâmăturile ce s-au produs îmn urma exploziei devastatoare.

„Cercetările se fac continuu, 24 de ore din 24”, a anunţat Ministerul pentru situaţii de urgenţă într-un comunicat, informează presa rusă. 

O parte din imobilul cu 9 etaje afectat de teribila explozie de luni s-a prăbuşit. Imobilul se află în regiune Celiabinsk , la aproximativ 1.700 de kilometri la est de Moscova, în Munţii Urali.

Imobilul care s-a prăbuşit în urma exploziei fusese construit din beton, în 1973, în perioada sovietică. 35 de apartamete din acest imobuil au fost distruse de explozie.

Funeraliile celor decedaţi vor avea loc vineri, după procedurile de identificare a acestora, au precizat autorităţile municipale.