Bilanţul exploziei din Texas: Între cinci şi 15 morţi şi 160 de răniţi

Între cinci şi 15 persoane au murit, iar alte aproximativ 160 au fost rănite în urma unei explozii la o fabrică de înrgăşăminte din oraşul texan West, a anunţat un purtător de cuvânt al poliţiei locale, prezentând un prim bilanţ oficial de la producerea exploziei.

18 apr. 2013, 10:39
Bilanţul exploziei din Texas: Între cinci şi 15 morţi şi 160 de răniţi

Bilanţul poate suferi modificări, însă „apreciază pentru moment între cinci şi 15 morţi”, a declarat în faţa presei sergentul W. Patrick Swanton, adăugând că trei spitale din regiune au tratat peste 160 de persoane rănite.

Explozia a avut loc, miercuri seară, la un combinat de îngrăşăminte din West, o localitatea în apropiere de Waco, Texas (sudul SUA). Explozia s-a produs cu puţin timp înainte de ora 20.00 (joi – 4.00, ora României), în uzina West Fertilizer, a declarat purtătorul de cuvânt al pompierilor, Don Yeager, precizând că originea acesteia nu a fost stabilită, dar că ar putea fi provocată de amoniac.

Explozia a fost atât de puternică, încât a provocat incendii în clădirile învecinate„, a adăugat purtătorul de cuvânt al pompierilor.

De asemenea, explozia a provocat un cutremur cu magnitudinea de 2,1, potrivit institutului american de geofizică USGS, relatează NBC 5, în pagina electronică. Magnitudinea este „în mod substanţial mai mică decât amploarea reală a evenimentului” deoarece magnitudinea măsoară doar mişcarea telurică, nu unda aeriană, a explicat USGS pe site-ul său de Internet.

Această tragedie are loc la două zile după atentatul comis la linia de sosire a maratonului din Boston(nord-est), care s-a soldat cu trei morţi şi 180 de răniţi, luni, potrivit ultimului bilanţ.