Bilanţul ofensivei în Fâşia Gaza: 91 de militari ISRAELIENI au fost UCIŞI

Brigăzile Ezzeddin al-Qassam, aripa militară a mişcării radicale palestiniene Hamas, a afirmat că, de la declanşarea ofensivei militare de către Israel în Fâşia Gaza, pe 8 iulie, cel puţin 91 de ofiţeri şi soldaţi israelieni au fost ucişi, relatează luni agenţia turcă de presă Anadolu, citată de Agerpres.

28 iul. 2014, 08:02
Bilanţul ofensivei în Fâşia Gaza: 91 de militari ISRAELIENI au fost UCIŞI

Potrivit unui comunicat al Brigăzilor Ezzeddin al-Qassam difuzat luni, alte câteva sute de militari israelieni au fost de asemenea răniţi în luptele din enclava palestiniană.

Israelul a afirmat însă că 43 de soldaţi şi trei civili şi-au pierdut viaţa de la declanşarea operaţiunii sale în scopul de a pune capăt lansării de rachete dinspre Fâşia Gaza asupra teritoriului său.

Cel puţin 1.035 de palestinieni au fost ucişi şi alţi peste 6.000 au fost răniţi în atacurile israeliene neîncetate în cele aproape trei săptămâni de ofensivă în Fâşia Gaza. Trei morţi din patru sunt civili, potrivit Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), citată de AFP, potrivit Agerpres.

Denumită ”Protective Edge”, operaţiunea israeliană este cea de-a treia mare acţiune de acest fel a statului evreu în ultimii şase ani în Fâşia Gaza, teritoriu dens populat, cu circa 1,8 milioane de locuitori.